Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: Panasonic Lumix DMC-GX7 - czy nada się na siatkówkę?

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Odp: Panasonic Lumix DMC-GX7 - czy nada się na siatkówkę?

Cytat Zamieszczone przez Zigor Zobacz posta
    Wydaje mi się że GX7 lepiej poradziłby sobie z obiektywem Olympus 50-200 SWD 2.8-3.5, gdzie AF działa całkiem sprawnie, a jakość optyczna jest o o wiele lepsza niż Tokina. Natomiast nie jest zalecany ten obiektyw dla E-M10 czy też E-M5 bo podobno jest dużo gorzej niż w GX7, a najlepiej oczywiście mieć E-M1
    Jak będę miał okazję wypożyczyć (teraz mam na 2 tygodnie 75-300 II) to z ciekawości zobaczę jak to działa.

Cytat Zamieszczone przez osiem1984 Zobacz posta
    Panie Autorze,żeś Pan zrobił, przekozacne zdjęcia. Zmień tytuł wątku i wyrzuć z niego info o głupim aparacie, a zatytułuj lepiej "Mistrzostwa Świata w Polsce pozwoliły na odkrycie wielkiego talentu" Zaleciało wazeliną, ale w 100% uzasadnione stwierdzenie.
    Nie ma co zmieniać, wiem co robią koledzy, którzy robią tylko siatkę i to są zdjęcia ok, ale można lepiej - jednak w innej skali kosztowej. Bo nawet biorąc pod uwagę E-M1 z nieistniejącymi 40-150 i 300/4 to 40kPLN nie przekroczymy, a "standardowe" puszki do sportu zaczynają się około połowy tej kwoty (bez szkieł)...

Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    Super zdjęcia! Dobrze się ogląda
    Dzięki
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

To z chęcią również dowiem się jak działa GX7 z 75-300, a jak jeszcze by się udało z 100-300 to wtedy pewnie bym już wiedział jaki obiektyw mieć u siebie

Zdjęcia super!

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

To z chęcią również dowiem się jak działa GX7 z 75-300, a jak jeszcze by się udało z 100-300 to wtedy pewnie bym już wiedział jaki obiektyw mieć u siebie
    Działa nieźle

Generalnie co dzisiaj się kupi współczesnego to tragiczne nie będzie. W sobotę zaczynam wakacje to będzie czas na zabawę.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

Zdjęcia super!
    do Gx7 tylko 100-300, sprawniejsza stabilizacja jest w obiektywie
    GX7 + 75-300 olka srednio daje radę z włączoną stabilizacją w body
    przetestowane
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Orzesz ale piękne foty. Zazdraszcze umiejętności i sprzętu

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

I mnie się zdjęcia podobają

Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    do Gx7 tylko 100-300, sprawniejsza stabilizacja jest w obiektywie
    GX7 + 75-300 olka srednio daje radę z włączoną stabilizacją w body
    przetestowane
    Tak się wtrącę. Niewątpliwie to dobry obiektyw z stabilizacją ale podejrzewam, że zdjęcia nim zrobione nie byłyby tak dobre jak te powyższe. Główny powód to głębia ostrości. Tutaj większość zdjęć była wykonana na przysłonie 2.8 (200mm/2.8 ) oraz 1.8 (75/1.8 ) Dzięki temu możliwe było większe odseparowanie siatkarzy od tła co wpływa też na odbiór. Czasy były często krótsze niż 1/1000s więc może i bez stabilizacji by się obyło. 100-300 panasonica ma przysłonę odpowiednio 4.0-5.6. Zdjęcia by były oczywiście ale tło pewnie sporo mniej rozmyte.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    I mnie się zdjęcia podobają

Tak się wtrącę. Niewątpliwie to dobry obiektyw z stabilizacją ale podejrzewam, że zdjęcia nim zrobione nie byłyby tak dobre jak te powyższe. Główny powód to głębia ostrości. Tutaj większość zdjęć była wykonana na przysłonie 2.8 (200mm/2.8 ) oraz 1.8 (75/1.8 ) Dzięki temu możliwe było większe odseparowanie siatkarzy od tła co wpływa też na odbiór. Czasy były często krótsze niż 1/1000s więc może i bez stabilizacji by się obyło. 100-300 panasonica ma przysłonę odpowiednio 4.0-5.6. Zdjęcia by były oczywiście ale tło pewnie sporo mniej rozmyte.
    wybierając miedzy całkiem sprawnym AF, a rozmyciem tła - wybieram AF + stabilizację
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Awatar Bart_1985
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Zdjęcia fantastyczne, piękny reportaż. Dowodzą, że.
    Owszem, sprzęt ważny, ale nic nie zdziała czym by nie był bez dobrego operatora, a użyteczne ISO10 0000+itp to tylko dodatek ułatwiający pracę.
    Siatkówka to nie nudny, niewart uwagi sport (pewne komentarze na fali MŚ i zdobycia trofeum przez naszą drużynę )
    Pasjonat amator
    Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
    Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Zdjęcia super, bawi mnie tylko porównywanie z pełną klatką i szkłami "real PRO" Amatorski canonier ma do takiej zabawy korpus dwucyfrowy i 70-200/4. Szybciej, taniej i bardziej ergonomicznie niż dowolny Olek z mitycznym 40-150/2,8.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Awatar Bart_1985
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Zdjęcia super, bawi mnie tylko porównywanie z pełną klatką i szkłami "real PRO" Amatorski canonier ma do takiej zabawy korpus dwucyfrowy i 70-200/4. Szybciej, taniej i bardziej ergonomicznie niż dowolny Olek z mitycznym 40-150/2,8.
    Ale zdaje się, że dwucyfrowe Canony to APS-C, o ile porównywać z FF raczej nie można, to taki Canon 60D, nawet 70D z podanym przez Ciebie obiektywem o światłosile f/4.0 z np M1 z 40-150mm/2.8 trudno wybrać zwycięzcę.
    Pasjonat amator
    Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
    Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8