cóż...konwerter to zawsze tylko konwerter..![]()
ale jest dobym budżetowym rozwiązaniem wydłużenia ogniskowej...szkło o ogniskowej 800mm to już trochę kosztuje...jeśli w ogóle jest ( u nas nie ma )
cóż...konwerter to zawsze tylko konwerter..![]()
ale jest dobym budżetowym rozwiązaniem wydłużenia ogniskowej...szkło o ogniskowej 800mm to już trochę kosztuje...jeśli w ogóle jest ( u nas nie ma )
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
?Zamieszczone przez wido
![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Tak sobie tylko gdybam.Zamieszczone przez grizz
Wiadomo, że układ soczewek 70-300 jest identyczny jak w Sigmie 70-300 APO DG Macro zrobionej dla formatu 35mm, który nie wymaga takiej rozdzielczości szkieł jak 4/3.
Jarek
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
kupuj chłopie bo się zamęczysz...na dobre światło styknie, jak będzie ciemnica to nie będziesz robił fot
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
no wiem ze monotonny jestem... ale ciągle liczę ze ktoś kupi i wypróbuje :P tak wiec pozostają tylko linki do zagranicznych for....
/EDIT
jeszcze troche i to ja bede musial zrobic jakies testowanko :P
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
będziesz w Wawie to ci mogę pożyczyć (od kwietnia)Zamieszczone przez Jeronimo
![]()
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Jak już wcześniej pisałem EC-20 działa mi bardzo fajnie z Sigmą 105, a ostatnio z 50-200 SWD, z którym przy pełnej dziurze daje obraz dużo lepszy od Sigmy, generalnie praktycznie bez różnicy od obrazu bez EC-20 (patrząc w powiększeniu 100%), co mnie nieźle zdziwiło, czyli super ostrość i praktycznie zero (w normalnych warunkach nie widać nic, tylko gdy jest coś czarnego na białym, to gdzieniegdzie na 1 pixel) abberacji chromatycznej. Polecam ten telekonwerter.
Jarek
Załączam 2 zdjęcia testowe, które zrobiłem E-330 z 50-200 SWD + EC-20 przy 400mm, F7.0, 1/160s, ISO 400.
Jarek