Zamieszczone przez Jeronimo
![]()
http://www.pricegrabber.com/search_g...lympus%20EC-20
Jaki problem?????????/
Można sobie zakupić za "wielką wodą"!!!!!!!
Pozdrówka.
Zamieszczone przez Jeronimo
![]()
http://www.pricegrabber.com/search_g...lympus%20EC-20
Jaki problem?????????/
Można sobie zakupić za "wielką wodą"!!!!!!!
Pozdrówka.
EC-20 + 50-200mm
o widze ze jest juz w PL
1) jakie przy ZD 50-200mm sa te przyslony (przy 50mm i 200mm)? 6.3f, 7.1f![]()
2) jak sprawuje sie AF przy 200mm?
pozdrawiam
P.S.
2) jesli jest wogle mozliwosc sprawdzenia tego ze stara wersja obiektywu bez SWD
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
przysłony 5,6-7,0
co do starego 50-200 i EC-20 to nic nadal nie wiem ale sądzę że spokojnie będzie ryrał...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Ja mam 50-200 bez SWD. Sprawdzę jak pracuję ale w sobotę. Ładnie przelicza przysłonę w aparacie - 12-60 ciemne. Na razie tylko ten zestaw miałem pod ręką - reszta nie wypakowana.Zamieszczone przez Jeronimo
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
YxasoR - masz EC-20?
Sebastian
YxasoR no to czekam na wyniki sprawdzania... i jeśli możesz to dorzuć tez jakiś subiektywny komentarz.... bo pewnie od tego uzależnię kupno tego cuda :]
pozdrawiam
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
ja do próśb dołączę jeszcze to:
1. Opis działania AF z i bez EC-20
2. Obrazki bez ruszania programowego z założonym EC-20 na różnych ogniskowych - raczej na tych najdalszych. Tu bym miał prośbę o następujący test porównawczy: zrób, jeśli możesz dwa strzały dokładnie tej samej sceny na tej samej ogniskowej ( po cropie ) - powiedzmy 200mm. Jeden z samego Zuiko na 200mm, drugi na 100mm Zuiko z EC-20 ( jeśli dobrze liczę to wyjdzie 200mm ) Chciałbym porównać jakość organoleptycznie bo w teorii różnica powinna być. Ciekawe jaka duża jest?
Sebastian
Wstawiłem zdjęcia i dałem link, że wrzucę sample. Posiadam ten konwerter, ale jakaś pogoda na maxa przygnębiająca i nawet nie chce mi się z domu wychodzić. To porównanie 200m do 100m+EC-20 ma być we wnętrzu czy chcesz na świeżym powietrzu? Ma być na: statywie/z ręki/IS/bez IS?Zamieszczone przez lessie
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Najlepiej wszystkiego po trochu![]()