Bardzo smaczna fotorelacja. Na 97. miniaturka karawany w bezmiarze piachu zwróciła mą uwagę.
A jak tamtejsi odnoszą się do widoku krótkich damskich spodenek ?
Nie najgorzej. W zasadzie, to nie było jakiś dziwnych sytuacji. Marokańczycy lubią korpulentne kobitki.
Raczej z zaciekawieniem niż z niesmakiem się przyglądają
105.
106. Maroko słynie ze skamielin zatopionych w skałach. A okolice Erfoud szczególnie.
Swoisty drogowskaz wskazujący miejsce wydobycia i jednocześnie stragan ze skamielinami.
Pełno takich w okolicy.
107. Odwiedzamy miejsce gdzie obrabia się bloki skalne które zawierają mnóstwo skamieniałych stworzonek.
Poniżej maszyna do cięcia bloków skalnych. Średnio przecięcie bloczka trwa dobę.
108.Tak wygląda przecięty bloczek
109.A tak inne skamieliny
110. Taka ława w przeliczeniu na złotówki kosztuję około 200PLN. Ciężko by było to przewieść, bo ciężkie jak kamień.
111. Maszyna posuwisto zwrotna od środka
112. Zatrzymujemy się w miejscu usłanym dziwnymi kopcami. To elementy systemu kanałów nawadniających. Qanat, Kariz lub Khettar. Pionowe szyby połączone nachylonym tunelem. Transportowano nimi wodę na duże odległości. Kopce chroniły wodę w nich płynącą przed zanieczyszczeniem przez powodzie.
113.
114. Dzieci zawsze są w pobliżu. W czasie wycieczki rozdaliśmy około 100 długopisów, 48 smyczy i 3 torby cukierków Niedługo szkoła więc na pewno się przydały.
c.d.n.
Czytałem opowieść z rozdziawioną paszczą.
Zaciekawił mnie ten stół - sam chciałbym taki. 200 zł, he - sam transport do Polski to pewnie ze 12 000.
Pani Fazi nadal piękna![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Kolejne wrzutki fajne![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Bardzo mnie zaciekawil system nawadniania.A maszyna posuwisto...swietna.
Ciekawe kadry, znowu było miło tu zaglądnąć![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Zaglądam! Stale!
Plotkować nie mam czasu, ale kontroluję na bieżąco co tu Waćpan wrzucasz. A fajnie wrzucasz!
Seria pustynna z akcentem erotycznym, to chyba mi się nawet śniła...![]()
Przepiękna fotorelacja. Zdjęcia 99, 102, 104 są super.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=