cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Jak jest miut sa mrowy
pzodro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Na pierwszy ogień jednak nie mrówki, a odbicie obiektywu i Twoich ramion w kropli miodu ;P
Oczywiście, to normalne, że w powierzchni gładkiej lustrzanej odbija się 'fotograf' - ale tak jak i w przypadku portretu i okularów uznaje się to za niepożądany efekt, tak tutaj też tego nie pożądam
Jedynie na 330 to odbicie przesłonięte kawałkiem kory, i też 330 wg mojej opinii - najlepsze, bardzo mi się podoba.
pozdrawiam,
Jestem odmiennego zdania. 329 poszło do FM-a....
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
dzięki
miło mi
THX
to było kuszenie
Fajnie że zaglądacie i chce Wam się pisać.
pozdrawiam
---------- Post dodany o 23:15 ---------- Poprzedni post był o 23:10 ----------
Dzięki Sawa, co do odbicia troszeczkę się nie zgodzę, tak podsumuję: w oczkach skakuna nikomu odbicie nie zawadza a nawet często jest chwalone... Jednakże planuję zakup pierścienia redukcyjnego i nakręcenie filtra polaryzacyjnego w takich sytuacjach, ale póki co jest jak jest.
bardzo mi miło z tego tytułu![]()
pozdrawiam![]()
Miodne mrówki![]()
Pewnie, warto się nie zgadzać, to tylko moja osamotniona opinia, odbieram zdjęcie nie jako znawca makro, ale postronny obserwator.
Odniesienie do skakunów - sprawdziłem, że skakuny mają dużo oczu, bardzo dużo, i kiedy fotografujący odbija się w nich - to jakby spotkanie 'oko w oko' z nietypowym potworem - na zdjęciach z mrówką to takiego wrażenia na mnie nie robi, można-by rzec zwykłe podglądactwo przy posiłku - co nie zmienia faktu, że zdjęcia są ciekawe również dlatego, że można podpatrzeć Twój warsztat![]()
pozdrawiam,