a ja myślałem że komar to widzi ciepło (żyły pod skórą) wszak krwi musi się opić.
Ale to człowiek głupi jest.
Następnym razem nie ubiorę skarpetek![]()
a ja myślałem że komar to widzi ciepło (żyły pod skórą) wszak krwi musi się opić.
Ale to człowiek głupi jest.
Następnym razem nie ubiorę skarpetek![]()
Nic z tego, wczoraj fociłem w sandałkach, bez skarpetek i zostałem ukąszony...
Uważaj na bosaka, pisałeś że jesteś uczulony. Już parę żmij na łące widziałem. Wstrząs anafilaktyczny zabija osoby uczulone bardzo szybko, a nie mam zamiaru na znajomy pogrzeb jechać.
---edit---
ostatnio na łące to mnie mucha w moją łysą glacę żarła. A tak nachalna była, że łysinie dała się zabić. W sumie szkoda, bo ładna jako oblech - nietypowe kolory![]()
Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 15.08.15 o 22:00
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Nie tylko skarpetki
" Aby chronić się jeszcze skuteczniej, trzeba być świadomym, co komary przyciąga. To m.in. dwutlenek węgla, kwas mlekowy, wilgoć oraz kwiatowe i owocowe zapachy. Warto zatem ograniczyć w swoim otoczeniu ich obecność.
Dwutlenek węgla znajduje się w wydychanym przez nas powietrzu. Jego ilość wzrasta, gdy jest nam gorąco i podczas wysiłku fizycznego. Natomiast kwasu mlekowego, obecnego w naszym pocie, przybywa również podczas wysiłku fizycznego, a także po spożyciu niektórych potraw – słonych i bogatych w potas (np. sok pomidorowy). Komary przyciąga wilgoć – także ta na ciele człowieka, spowodowana poceniem. Przed wyjściem na wieczorne spotkanie na świeżym powietrzu dobrze więc… wziąć prysznic.
Aby nie przyciągać komarów, unikajmy w swoim otoczeniu perfum, kosmetyków i środków czystości o kwiatowych i owocowych zapachach."
Mycie panowie, mycie nawet perfumy nie pomogą![]()
![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Filipki na zielono i beżowo są świetne.![]()
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Ostatnio edytowane przez yamada ; 16.08.15 o 22:11
O, znowu ciekawie.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.