Żagniczka wiosenna robi wrażenie. Perfekcyjna.
TJ
Żagniczka wiosenna robi wrażenie. Perfekcyjna.
TJ
Piękna seria, wykład kawa na ławę. Ale jaki.
TJ
Piękna seria o dużych walorach dydaktycznych.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Co wejdę w ten wątek to solennie sobie obiecuję, żeby nie kupować obiektywu makro, bo takich zdjęć jak robicie, nigdy nie zrobię.
Super zdjęcia, gratulacje zarówno za warsztat fotograficzny jak i entomologiczną wiedzę. Czapki z głów!
też kiedyś tak myślałem... Dzięki za uznanieFajnie się czyta, przynajmniej wiadomo, że to mnóstwo czasu spędzonego w terenie nie poszło na marne
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Dzięki Tadeuszu. Jak tak pomyślę, to sporo tych przeobrażeń udało mi się obserwować i fotografować (z różnym skutkiem) Tak naprawdę to chyba najnudniejsze sesje... Siedzi się czasem kilka godzin fotografując jedną akcję, jednego owada, a w koło czeka tyle innych...
Dzięki. Gdybym tak jeszcze opisywać miał czas, było by o wiele ciekawiej. Kiedyś postaram się nie tylko pokazać, ale i opisać
645. Rilaena triangularis, Kosarz podczas posiłku. Pierwszy raz udało mi się go fotografować w takiej sytuacji. Nie było łatwo, każde poruszenie jedzonkiem rozwalało serie... Ale coś tam wyszło i postanowiłem mimo wszystko pokazać...
646.
![]()
Ostatnio edytowane przez yamada ; 17.05.23 o 21:31
Zdjęcia przepiękne. Szacunek za umiejętności. Jeżeli można, to zapytam, prezentowane tutaj zdjęcia są wykonywane sprzętem Olympusa? Jaki obiektyw?
Piękne zdjęcia. Na dodatek bardzo ciekawa scena. Kosarze zazwyczaj są aktywne nocą i nigdy mi się nie udało spotkać posilającego się egzemplarza.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Kosarz przy posiłku - ładne kolory, kompozycje urozmaicone ciekawym tłem, kształtami i barwami owadów. Długonogi pająk zieje okrucieństwem i chciwością.
TJ