w przerwie dyskusji o 90-tce kilka motylków 604. Lśniak szmaragdek (Adscita statices) 605.Powszelatek brunatek (Erynnis tages) 606. Modraszek argus (Plebejus argus) 607. Modraszek srebrnoplamek (Plebejus argyrognomon)
... Mój pierwszy wątek, ze szlaków i nie tylko... ...Mój drugi wątek "Makro"... ...Szkocja (po prostu)... Uczestnik I Rejsu Pod Banderą Olympusa moja strona: http://fotobia.rozbark.net.pl
Bardzo satysfakcjonujące dla oka fotki. Ładnie zakomponowane (owady pozowały, czy jak?), wyposażone w atrakcyjne kolory, z dyskretnym tłem. Warte uwagi i pochwał. TJ
Piękna kolorystyka i przyjemne kadry.
Pozdrawiam! Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski Bardzo satysfakcjonujące dla oka fotki. Ładnie zakomponowane (owady pozowały, czy jak?), wyposażone w atrakcyjne kolory, z dyskretnym tłem. Warte uwagi i pochwał. TJ dzięki Tadeuszu. Czy pozowały...hmmmm... Chyba w jakiś sposób zawsze pozują. Te cztery, być może się zmówiły, są z tej samej łąki, sfotografowane w tym samym dniu, w ciągu ok 18 minut... Tak, myślę, to są profesjonaliści... Wiedzieli gdzie, jak i kiedy usiąść, by pokazano je światu... - - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - - Zamieszczone przez wyszomir Piękna kolorystyka i przyjemne kadry. Podziękował
608. f7.1, 67 klatek. Jakiś młody Korsarz, spotkany dziś. Zdjęcie na mchu porastającym drzewa. Widać jak w sumie niewielki jest ten pajęczak. 609.f11, 53 klatki. 90-tka+MC14+pierścień 16mm
Oba pajączki sfotografowane dowcipnie i pięknie. Pierwszy się zrywa do lotu, drugi przednie łapki założył na podpórkę i se odpoczywa. TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 22.03.23 o 22:34
Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski Oba pajączki sfotografowane dowcipnie i pięknie. Pierwszy się zrywa do lotu, drugi przednie łapki założył na podpórkę i se odpoczywa. TJ Kosarz to nie pająk, choć wygląda jak one, to pajęczak, cechą odróżniającą kosarze od pająków jest obecność tylko jednej pary oczu. Kosarz nie buduje sieci, nie posiada kądziołków przędnych. Większość ludzi faktycznie je nazywa pająkami
Opad szczęki i wyrazy podziwu. Oba stacki świetne. Długo zastanawiałem się który zgłosić do Fotografii Marca - w końcu poszedł 608.
Dzięki za komentarze 610. Ponownie Kosarz w powiększeniu.
Co do kadru trudno mi zdecydować który z tych dwóch portretów lepszy. Co do kolorystyki tła - wolę 610.
Zobacz tagi
Zasady na forum