Ale jak to chłopiec... przecież na drugim zdjęciu wyraźnie widać, że ma "dziurkę"... w brodzie
Znowu świetne jakościowo zdjęcia, niesamowite masz te powiększenia.
Jak rozumiem to stacki z aparatu?
Ale jak to chłopiec... przecież na drugim zdjęciu wyraźnie widać, że ma "dziurkę"... w brodzie
Znowu świetne jakościowo zdjęcia, niesamowite masz te powiększenia.
Jak rozumiem to stacki z aparatu?
No cóż, na dziurkach w brodzie słabo się znam, ale to jest na% facet
Portret to stak, jednak nie z body. Używam focus bracketingu, a klatki składam w HeliconFocus. Chyba, że używam szkła Laowy, wtedy kręcę ręcznie i potem też Helicon. Tu jest użyte szkło Olka 60 i focus bracketing. Ile klatek już nie pamiętam, ale ponad 60 na pewno.
570 - znakomite, wycyzelowane. Podwójnie uskrzydlony lotnik siedzący na przygodnym kołku, który daje kompozycji kontrastowy element potęgujący precyzję i zwiewność użyłkowanych skrzydeł.
571 - potwór, monstrum z potężnymi odnóżami, które potrafią chwycić i zgnieść każdego wroga.
TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 10.01.23 o 19:12
Piękne stacki ale jednak na 570 zabrakło do pełnej perfekcji kilku klatek by zmieścić koniec prawego tylnego skrzydła. Na 571 trochę nienaturalnie wygląda gwałtowne przejście między strefa ostrą i silnie nieostrą skrzydła w PG rogu. To częsty problem przy stackowaniu i na poprzednich twoich zdjęciach bardzo mi się podobało ze potrafiłeś takich nienaturalności uniknąć. Ale - wyrazy szacunku - mimo zauważonych drobnych niedoskonałości chciałbym umieć takie stacki robić![]()
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
@yamada - Robert, zapraszam do arboretum w Bolestraszycach - tam widziałem ich dość sporo. Mam chyba jakieś zdjęcie, ale nie nastawiałem się na makro i obektyw jaki miałem to ZD 14-35.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Pytanie czy nadal tam będą. To ważki ciepłolubne, nomadyczne. Co prawda, od jakiegoś czasu zadomawiają się u nas, bywa że larwom udaje się rozwijać i przeobrażają się u nas. Warunkiem jest stabilne ciepłe nie tylko lato, ale i wiosna. Ale dzięki za info i zaproszeniemoże uda się w tym sezonie pojeździć po Polsce... Szczególnie za niesfoconymi dotąd gatunkami...
W Bieszczadach w miejscowości Hoczew jest mnóstwo modliszek![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||