Piórolotki mnie urzekły a fruczak zaciekawił.... dla takich zdjęć warto się przyzwyczaić do nowego forum
czekam na kolejne piękne zdjęcia![]()
Piórolotki mnie urzekły a fruczak zaciekawił.... dla takich zdjęć warto się przyzwyczaić do nowego forum
czekam na kolejne piękne zdjęcia![]()
Dziękuję Wam bardzo za tyle pozytywnych wpisów. Dziś kolejne ćmy
360 Gandaritis pyraliata – Nacinek wypłowiak
361 Gandaritis pyraliata – Nacinek wypłowiak
362 Anania lancealis
363 Sitochroa verticalis
Nie wiem, czy te ćmy nie są piękniejsze od motyli. Kolory łagodniejsze, nie tak agresywne jak u motyla. A robota Roberta przednia![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ech, są ćmy przepiękne...(Pawica grabówka, zmrocznik pazik, Agatówka łobodnica, i wiele, wiele innych) tylko nie łatwo je znaleźć... niestety...
Czy rzadkie, ogólnie ćmy aktywne nocą niełatwo trafić za dnia, często sypiają wysoko w drzewach. Niektóre można trafić w trawach czy krzewach, na terenach które póki co mam blisko do częstszego focenia jak dotąd nie udało mi się trafić na tak ciekawe i jednak mniej pospolite gatunki. Do tego np. Pawica grabówka to motyl żyjący zaledwie kilka dni, rzadziej dłużej niż 10 (częściej u samic) â spowodowane jest to tym, iż motyle mają uwstecznioną ssawkę (czyli po prostu jej nie posiadają) i są zdane tylko na zapasy tłuszczu, jakie zgromadziły jako gąsienice. Nie żyje w miastach (lubi czyste nie zanieczyszczone środowisko)
Ostatnio edytowane przez yamada ; 20.09.16 o 21:49
Kolejne
364Plamiec nabuczak (Lomaspilis marginata)
365 Wlagina rdestniak (timandra comae) samiec
366 Wlagina rdestniak (timandra comae) samica
367 Wlagina rdestniak (timandra comae) samica
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
O, ćmy i motylki są zawsze śliczne !!!![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
ten ostatni ma wyjątkowo nieprzyjemny wyraz twarzy...
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.