I to dowodzi że w E3 jest źle z szumami![]()
Pozdrawiam
I to dowodzi że w E3 jest źle z szumami![]()
Pozdrawiam
OBYWATELGC
To z czym jest dobrze?
Co jest największą zaleta E-3 jeżeli chodzi o obraz?
1) Kolory
2) Szumy
3) DR
4) Ostrość
Proszę o wypowiedz właścicieli E-3....
Czy na jakimkolwiek iso widać banding?
Zastanawiające.... Również prosiłbym posiadaczy o opinie i przykłady.
Chyba nie wymyślili jeszcze aparatu który by wam dogodził!!Zamieszczone przez OBYWATELGC
![]()
Ja swój E-3 będę miał po 12 grudnia - zaś forumowyZamieszczone przez qbic
nick "dziadek" będzie na najbliższym spotkaniu GGFu
z E-3 ... mżna wówczas się będzie "pastwić" nad sprzętem,
wpadnij ... sam osądzisz !
przepraszam, nie napisałem który obrazek z którego body...
obrazek po lewej jest z E3, obrazek z prawej jest z E1
(polecam zapisać obrazek na dysku, otworzyć w fotoszopie i kliknąć auto levels)
Dzięki wielkie za zaproszenie lech2, ale znając życie chętnych do macania będzie 50 osób. Jak będziesz posiadać E-3 to będę mieć prywatna prośbę odnośnie paru sampli (jeżeli oczywiście się zgodzisz).Zamieszczone przez lech2
Przyznam się szczerze, że niektórych określeń, których tu używacie nie znamZamieszczone przez qbic
Dla mnie ważne jest, bym mógł zrobić foto w miejscach, w których dotychczas miałem kłopot z moim E-1. Mam tu na myśli np. teatr w którym na ogół siadałem w pierwszym rzędzie a i tak olek często odmawiał zasygnalizowania ustawienia ostrości lub też ustawiał ją tak długo, że scena zdążyła się zmnienić.
Wczoraj wybrałem się na koncert siadając w ostatnim rzędzie /moje ulubione miejsca były już zajęte/. Przypiąłem do E-3 Zuiku 50-200 i dołożyłem konwerter 1,4. Statywu nie wziąłem. Po tym przydługim wstępie, muszę Wam napisać, że aparat chodził jak karabin maszynowy. Nie wyłączałem go ustawiając sleep na 1 minutę. Gdy naciskałem spust aparat momentalnie się włączał i ustawiał ostrość. Jak nie zdążyłem w porę zdjęć palca ze spustu to walił serią
Pobawiłem się ustawieniami ISO, pomiarami światła, korektą naświetlenia.
Byłem naprawę zachwycony szybkością działania aparatu. Wychodząc z domu miałem moment załamania, bo w ciemnym pokoju nie chciał mi ustawić ostrości!ale zapomniałem, że mam założony teleobiektyw, który z odległośco poł matra po porostu nie ostrzy/.
Rezultaty przeszły moje najskrytsze oczekiwania. Z tak dużej odległości, z reki udało mi się uzyskać naprawdę sporo fajnych zdjęć. Sceptykom wyjaśniam, że oczywiście nie wszystkie były udane, np. przy punktowym pomiarze światła, gdy pomiar padł na ciemne tło, pozostałe sylwetki były pięknie białe
Sampli na publiczne forum wstawić nie mogę, gdyż obowiązywał zakaz fotografowania i nie mam wymaganej zgody wykonawców.
Prywatnie jednak chętnie się informacjami podzielę. Mój adres to radarodzicow(małpa)wp.pl
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Noooo, coraz więcej E3 wśród forowiczów.
Moja prośba dot. E-3 jest dosyć specyficzna i dotyczy HDR. Więc osoba która ewentualnie zdecydowałaby sie mi pomóc musi posiadać statyw i około 5 minut wolnego czasu oraz wiedzieć co to jest bracketing.