Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 124

Wątek: E-3 hands-on preview by YxasoR

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez majkelx
    Dałoby się zrobić na detekcji kontrastu ale to soft obiektywu gra pierwsze skrzypce przy AF więc musiałby to obsługiwać i to właśnie zrobili w ostanim panasie o czym znajdzesz info na tym forum jak poszukasz.
    Soft w obiektywie nie ma nic do gadania podczas ustawiania ostrości. Brak af w oparciu o detekcję kontrastu to wybór inżynierów. W D3 się dało.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar majkelx
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Dałoby się zrobić na detekcji kontrastu ale to soft obiektywu gra pierwsze skrzypce przy AF więc musiałby to obsługiwać i to właśnie zrobili w ostanim panasie o czym znajdzesz info na tym forum jak poszukasz.
    Soft w obiektywie nie ma nic do gadania podczas ustawiania ostrości. Brak af w oparciu o detekcję kontrastu to wybór inżynierów. W D3 się dało.
    Pozdrawiam
    To dla czego z panasem działa (AF w LV na kontraście) tylko ze szkłami Leica? Chyt marketingowy?

Dla czego różne szkła mają różne strategie przeszukiwania ostrośc za kontrastem? Wuydawało mi się że w szkłach cyfrowych, soft obiektywu dostaje tylko info z detekcji fazy i sam decyduje co robić, jak szybko, ile razy powtórzyć (i na koniec potwierdzić bądź nie)?

Czemu z manualnymi obiektywami nie ma potwiedzenia ostrości? Ja myślałem że dal tego że to soft obiektywu decyduje że jest ok.

Może się mylę, wtedy wiele się od Ciebie dowiem

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    To dla czego z panasem działa (AF w LV na kontraście) tylko ze szkłami Leica? Chyt marketingowy?

Dla czego różne szkła mają różne strategie przeszukiwania ostrośc za kontrastem? Wuydawało mi się że w szkłach cyfrowych, soft obiektywu dostaje tylko info z detekcji fazy i sam decyduje co robić, jak szybko, ile razy powtórzyć (i na koniec potwierdzić bądź nie)?

Czemu z manualnymi obiektywami nie ma potwiedzenia ostrości? Ja myślałem że dal tego że to soft obiektywu decyduje że jest ok.

Mylisz się. Zapewne chodzi o promocję szkieł Leicy.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Pozdrawiam

Z tego co ja kojarzę to tam z Leicami (tymi nowymi) działa tylko detekcja twarzy a nie kontrstu

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    a ktoś wie jak kupić taki lub inny sprzęt w japonii? bo np 14-54 kosztuje 1100zl, ciakawi mnie jaki koszt wysyłki i jak dlugo idzie?

qbic
    Gość
    Jakby takie ceny były u nas, to popularność tego sprzętu byłaby ogromna.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic
    Jakby takie ceny były u nas, to popularność tego sprzętu byłaby ogromna.
    Jakby takie ceny były u nas... to konkurencja miałaby też niższe... więc zwiekszyłaby się popularność lustrzanek ogólnie, a nie olka.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Zonk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    chłopaki się ślinią a dla mnie ten wątek zalatuje ściemą... otwarte body na glebie, mglisty opis, totalny chaos.
    czasami cieszę się, że znalazłem to forum tak późno i nie doszedłem jeszcze do takiego stanu

a co do cen .. w tej chwili to gdzie nie spojrzeć to jest lepiej .. ceny w Japonii .. ceny w US .. niestety, aby móc w pełni skorzystać z tego dobrodziejstwa należałoby samemu po to polecieć albo mieć kogoś kto to przywiezie

a co do tematu .. to ja tam czekam niecierpliwie na relacje chłopaków z "macania"

| OlyJedi Awatar Sebaa
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maryo
    a ktoś wie jak kupić taki lub inny sprzęt w japonii? bo np 14-54 kosztuje 1100zl, ciakawi mnie jaki koszt wysyłki i jak dlugo idzie?

Koszt wysyłki między 30 a 50 USD. "Idzie" około tygodnia. Kupić można np. "na Ebaju".

Pozdrawiam
    Sebaa
    "Kto umiera bogatszy ten wygrywa"
    "Życie jest pasmem straconych okazji"
    "Dzień w którym kupię karabin nadchodzi."

| OlyJedi Awatar kaefpe
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maryo
    1100 ładnie tylko wygląda w internecie ale jak zatrzymają paczkę do oclenia to już tak
    pięknie to nie wygląda (cło to kilka procent nie pamiętam dokładnie ile) ale jeszcze 22% vat :

ale oczywiście z japońcami/chińczykami idzie się dogadać żeby to wysłali tak aby panowie
    na celnym nie zainteresowali się twoją paczką..., ja kupowałem kilkukrotnie w hong-kongu
    i paczka szla 6dni od dnia nadania paczki tak więc czasem nasza rodzima poczta w kraju
    dostarcza dłużej paczki nic tylko kupować jak komuś na gwarze nie zależy
    Olympus E-500 + ZD 14-42mm + 2x Wireless Flash
    Nikon F80 with MB-16 + Nikkor 70-300mm