Soft w obiektywie nie ma nic do gadania podczas ustawiania ostrości. Brak af w oparciu o detekcję kontrastu to wybór inżynierów. W D3 się dało.Zamieszczone przez majkelx
Pozdrawiam
Soft w obiektywie nie ma nic do gadania podczas ustawiania ostrości. Brak af w oparciu o detekcję kontrastu to wybór inżynierów. W D3 się dało.Zamieszczone przez majkelx
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
To dla czego z panasem działa (AF w LV na kontraście) tylko ze szkłami Leica? Chyt marketingowy?Zamieszczone przez RadioErewan
Dla czego różne szkła mają różne strategie przeszukiwania ostrośc za kontrastem? Wuydawało mi się że w szkłach cyfrowych, soft obiektywu dostaje tylko info z detekcji fazy i sam decyduje co robić, jak szybko, ile razy powtórzyć (i na koniec potwierdzić bądź nie)?
Czemu z manualnymi obiektywami nie ma potwiedzenia ostrości? Ja myślałem że dal tego że to soft obiektywu decyduje że jest ok.
Może się mylę, wtedy wiele się od Ciebie dowiem![]()
Mylisz się. Zapewne chodzi o promocję szkieł Leicy.Zamieszczone przez majkelx
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Zamieszczone przez majkelx
Z tego co ja kojarzę to tam z Leicami (tymi nowymi) działa tylko detekcja twarzy a nie kontrstu![]()
a ktoś wie jak kupić taki lub inny sprzęt w japonii? bo np 14-54 kosztuje 1100zl, ciakawi mnie jaki koszt wysyłki i jak dlugo idzie?
Jakby takie ceny były u nas, to popularność tego sprzętu byłaby ogromna.
Jakby takie ceny były u nas... to konkurencja miałaby też niższe... więc zwiekszyłaby się popularność lustrzanek ogólnie, a nie olka.Zamieszczone przez qbic
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
czasami cieszę się, że znalazłem to forum tak późno i nie doszedłem jeszcze do takiego stanuZamieszczone przez KaarooL
a co do cen .. w tej chwili to gdzie nie spojrzeć to jest lepiej .. ceny w Japonii .. ceny w US .. niestety, aby móc w pełni skorzystać z tego dobrodziejstwa należałoby samemu po to polecieć albo mieć kogoś kto to przywiezie
a co do tematu .. to ja tam czekam niecierpliwie na relacje chłopaków z "macania"![]()
Zamieszczone przez maryo
Koszt wysyłki między 30 a 50 USD. "Idzie" około tygodnia. Kupić można np. "na Ebaju".
Pozdrawiam
Sebaa
"Kto umiera bogatszy ten wygrywa"
"Życie jest pasmem straconych okazji"
"Dzień w którym kupię karabin nadchodzi."
1100 ładnie tylko wygląda w internecie ale jak zatrzymają paczkę do oclenia to już takZamieszczone przez maryo
pięknie to nie wygląda (cło to kilka procent nie pamiętam dokładnie ile) ale jeszcze 22% vat :![]()
ale oczywiście z japońcami/chińczykami idzie się dogadać żeby to wysłali tak aby panowie
na celnym nie zainteresowali się twoją paczką..., ja kupowałem kilkukrotnie w hong-kongu
i paczka szla 6dni od dnia nadania paczki tak więc czasem nasza rodzima poczta w kraju
dostarcza dłużej paczkinic tylko kupować jak komuś na gwarze nie zależy
Olympus E-500 + ZD 14-42mm + 2x Wireless Flash
Nikon F80 with MB-16 + Nikkor 70-300mm