Też bym chciał wiedzieć ale ponoć nie ma - jest tylko 1 tryb podglądu jak w E-510 - z info na Necie...Zamieszczone przez suchar
Też bym chciał wiedzieć ale ponoć nie ma - jest tylko 1 tryb podglądu jak w E-510 - z info na Necie...Zamieszczone przez suchar
Czyli tak, że jest możliwość wyostrzenia? Naciska się przycisk, lustro się opuszcza, ostrzy... W ten sposób?Zamieszczone przez ktotek
Jest jak piszesz.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Niestety nie - jest chyba bardziej rozbudowany tryb manualnego ostrzenia - bardziej niż tryb B z E-330 ale na takiej zasadzie - ostrzysz ręcznie przy podniesionym lustrze...Zamieszczone przez suchar
Podkreślam, że to info z Netu - nie jestem pewny na 100% czy tak jest - proszę nie wyciągać wniosków z mojej wypowiedzi...
Miałem nadzieję, że lepiej to zrobią niż w E-510 - po E-330 trochę dziwnie, ale mając taki wizjer to nie ma po co LV używać...Zamieszczone przez RadioErewan
A jak ma nowy Panas LV z AF??
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
No tak ale mając taki ekranik AF to byłaby bomba. A tak to jednak dość istotne ograniczenie przy reporterce, fotach na ulicy, znad tłumu itp. W swoim E-330 tryb A - ten z AF bardzo sobie cenię...Zamieszczone przez YxasoR
ktotek:
LV albo pryzmat i 100% krycia = wybieraj... ja wybrałbym pryzmat pomimo całej przydatności trybu A w E-330.
Jasne że pryzmat więc dobry wizjer. Z tym, że to chyba nie musi być albo - albo. W sprawach technicznych mocny nie jestem ale chyba dało by się zrobić AF oparty o detekcję kontrastu z jednej matrycy - mniej więcej tak jak to jest w kompaktach... A co z Nikonem D3? Jak piszę bzdury to sprostujcie mnie...Zamieszczone przez KaarooL
Kaarool - chyba cza na zmianę sygnaturki - Twoja "Dziadek to Dziadek... reszta to plastik... " na szczęście już nieaktualna![]()
Dżizas, wybierasz wizjer albo LV zależnie od sytuacji. Jak można przy danym kadrze rzyłożyć wygodnie oko to wizjer, nie to LV.Zamieszczone przez ktotek
RE napisał. Jak w 510 - naciskasz przycisk, lustro fokus lustro.
Dałoby się zrobić na detekcji kontrastu ale to soft obiektywu gra pierwsze skrzypce przy AF więc musiałby to obsługiwać i to właśnie zrobili w ostanim panasie o czym znajdzesz info na tym forum jak poszukasz.
? Przecież chodzi o to, że przez budowę LV w E330 nie dało się zrobić dobrego wizjera w tym aparacie. Przez dwa tunele, układ luster a nie pryzmat.Zamieszczone przez majkelx