Witajcie!
Dostałem dziś E-3 - prosto z Japonii. Aparat robi wrażenie!!! Chciałbym w paru zdaniach opisać moją opinię po krótkim spotkaniu - takie pierwsze wrażenie.
Na prawdę wzorowo zrobiony aparat. Widać, że materiały z najwyższej półki. Uszczelniany, solidny. Trzyma się go bardzo dobrze, grip mi pasuje. Guma jeszcze nie odchodziGuziki fajne w dotyku - nie plastiki. Spust migawki czuły, a po naciśnięciu dłuuuuuuuuga seria. Zaglądam do wizjera - WOW duży. Nie wiem jaki był w E-1 więc nie porównam - od E-330 dużo większy. Przyjemnie wszystkie parametry u dołu. Górne LCD - wszystkie parametry są. Funkcjonalność przycisków ich rozmieszczenie jest w porządku ponieważ intuicyjnie już zaczynam łapać o co chodzi... Przy podglądzie zdjęć obie rolki przybliżają i oddalają fragment zdjęcia.
LifeView - ostrość manualnie ustawiana jednak AF jeżeli jest włączony zadziała przed zrobieniem zdjęcia
Obiektyw 12-60 - szeroko i do tego jest na prawdę ciche i szybkie. Do tego ostrość manualnie ustawiana - nieźleObiektyw z E-330 również bardzo dobrze ostrzy.
AF - 11 pól krzyżowych to jest na prawdę świetnych. Przy wybieraniu jednego pola z 11 moża zarówno rolkami jak i strzałkami. Podpiąłem jeszcze do E-3 50 f/2 i też dobrze mu szło z AF. Z 50-200 to jest super szybkie...
Nie pytajcie o cenę w Japonii ponieważ nie mogę jej podać. A tak proszę bardzo - co tylko chcecie wiedzieć![]()
RAW-y prześlę jutro i będą na stronieraw.fotosite.pl
Tutaj zdjęcie jak Fidel - z potwierdzeniem daty;p E-330 + 12-60