Niektóre małpiszony wyszły naprawdę fajnie, żeby nie powiedzieć "okładkowo".
Niektóre małpiszony wyszły naprawdę fajnie, żeby nie powiedzieć "okładkowo".
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Gonder kolejna stolica Etiopii założona przez cesarza Fasilidesa (XVII-XVIIIw.) po Aksum (IIIw.pne-Xw.ne) i Lalibeli (X-XIIIw.) z nietypową dla tego kraju architekturą, przez co nazywana afrykańskim CamelotemCiekawie wyglądają Łaźnie Fasilidesa z niesamowicie wrośniętymi w okalający mur korzeniami puchowca pięciopręcikowego (drzewo kapokowe).
Mnie osobiście większość Twoich zdjęć zatrzymuje na dłużej. Flora, fauna, tubylcy i krajobraz zawsze z przyjemnością oglądam.
Dwie ostatnie serie zdjęć bardzo przyjemne dla oka.
Pozdrawiam
Bardzo ciekawa podróż i fotorelacja. Ostatni portret bardzo mi się podoba. Czy ja dobrze zauważyłem, że na zdjęciu trzech pań siedzących na ławce (któraś z poprzednich wrzutek), środkowa - całkiem po tubylczemu odziana - "modelka" ma pomalowane paznokcie u stóp?
Afryka... czekam na więcej
Ps. Ja w przyszłym roku wybieram sie do Meksyku![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Bardzo fajny portrecik, szkoda tych przepalen na dwoch pierwszych zdjeciach, bo ciekawe obiekty.
---------- Post dodany o 18:13 ---------- Poprzedni post był o 18:12 ----------
A raczej obiekt.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
super ta małpia wrzuta, i to wcale nie dlatego że egzotyczna.
Lubie arkadowe ujecia.
Super się z Tobą podróżuje i podziwia dziwynatury.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja