acha, napisz jeśli nie chcesz takich wstawek![]()
[QUOTE=yamada;1131543]2 jak dla mnie bez sensu, ta góra kompletnie nic nie wnosi. 3 i 4 fajne, prostowanie 4 najbardziej potrzebne. Takie miejsca warto troszkę klimatyczniej pokazywać. Użyłem do prostowanie programiku shiftN, warto go stosować jeśli nie lubi się babrać w prostowanie samemu.
Dzięki za podpowiedź.
---------- Post dodany o 22:07 ---------- Poprzedni post był o 22:04 ----------
Oczywiście że chcę, po to tu jestem żeby się uczyć. Dzięki za podpowiedź i opinie.
---------- Post dodany o 22:08 ---------- Poprzedni post był o 22:07 ----------
Kurcze coś tu namieszałem![]()
Jeśli chodzi o fotografie tego typu to ja wiele nie pomogę, są tu dobrzy spece od takich zdjęć, sam jak zwiedzamy jakieś miasteczka to fot za wiele nie robie, a obróbkę raczej podstawową stosuję, czasem tylko jak już mi się coś naprawdę spodoba to trochę bardziej się przykładam. A na forum sporo można nauczyć się czytając wątki, oglądając zdjęcia w galeriach i wątkach no i pytając.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
trochę się wyprostowało, wiadomo, że Twojego prostowania to nic nie przebije, ale jak pisałem nie do końca moja bajka i mi najczęściej wystarczy podstawowa obróbka. W tym programiku można jeszcze poustawiać co nieco, ale to już zostawiam Tym którym chce się bawić i zależy im na bardziej prostych fotach.
To z łukami, myślę, że w tej formie trzeba odbierać jako abstrakcję. Jeszcze bardziej bym to ciachnęła w celu uabstrakcyjnieniaCałkiem fajne.
Ciasne uliczki też urokliwe, niełatwe do prostowania, czego dowodem jest szybki "wyprost" yamadyMyślę że w takiej ciasnocie całkiem matematyczne prostowanie wyszłoby nienaturalnie.
To środkowe zdjęcie ma czerwony punkt w lewym górnym rogu. Kąt oka mi mówi, że bateria się kończy![]()
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA