Witam
A czy ktoś może podpowiedzieć przy jakiej ogniskowej zaczyna się światło 6,3 w Oly 12-50?
Witam
A czy ktoś może podpowiedzieć przy jakiej ogniskowej zaczyna się światło 6,3 w Oly 12-50?
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
No wiesz to jakby pytać po co komu druga zona lub kochanka, rzecz gustu po prostu...
A co do 12-50 wbrew opinii Yamady mam i nie przepadam za nim.
Natomiast Sigmy choć nieco większe mogę spokojnie polecić. Zwłaszcza w nowszej ich wersji. Ciekawie obrazują a ponadto maja estetyczny, elegancki wygląd zachęcający do ich używania,
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
12-50 ok ale ja też polecam sigmy![]()
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
Zgadza się Sigmy są super a przynajmniej 60/2,8 którą mam
witam ponownie
Mam kolejne pytanie, wydaje mi się, że aparat mnie oszukuje. Już mówię o co chodzi. Mimo tego, że ostrzenie w aparacie mam na "0" to przy podglądzie wszystkie foty są ostre jak żylety, dopiero przy podglądzie na monitorze okazuje się, że większość jest do bani. Pomijam sprawy związane z za długim czasem naświetlania, czy poruszonym zdjęciem bo to normalne. Po prostu prawdopodobnie aparat sam podbija ostrość przy podglądzie co wprowadza w błąd. Czy jest jakieś neutralne ustawienie, które będzie pokazywało prawdę??? Przy okazji spytam też który z filtrów koloru jest najbardziej zbliżony rzeczywistości (mam ustawione na neutralny) ale jest tam taki wybór, że może jest coś lepszego?. Zamieszczone zdjęcie przy podglądzie było żyletą, aż byłem uchachany, że będę miał fajną fotę a n prawdę wygląda jak mydło.
Ostatnio edytowane przez Maciej44 ; 4.10.14 o 20:13
OM-1
Wrzuć jakąś fotkę, którą określasz "do bani". Ocenimy.