ALe 70-200 f4 jest f4 ;p
U nas masz 50-200 2,8-3,5! 100mm więcej! i jśniej.. więc w sumie i tak ISO spada Ci o działkę... i jeszcze stabilizacja jest.
ALe 70-200 f4 jest f4 ;p
U nas masz 50-200 2,8-3,5! 100mm więcej! i jśniej.. więc w sumie i tak ISO spada Ci o działkę... i jeszcze stabilizacja jest.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Grizz - galeria super, zwłaszcza Blanc mi się podoba! O takie zdjęcia jak to mi chodzi!Zamieszczone przez grizz
http://galeria.firlej.org/displayima...album=28&pos=3
Aquille di Midi zawsze robi wrażenie...Lubimy takie widoczki
![]()
Czym było robione? Właśnie 14-54? Z jakim body? Jakie największe powiększenia udało Ci się zrobić?
Chyba jednak jest za bardzo "wykastrowany". Ani dużego wizjera, ani czyszczarki, ani stabilizacji no i o śrubokręcie nie wspomnę... Jak coś, to D80 ale Olek za sprawą 14-54 wychodzi na prowadzenie! Dla mnie body ma być dodatkiem do bardzo dobrych i lekkich szkieł!Zamieszczone przez grizz
ad.1 E-1 + 14-54 + 40-150 + CPL
ad.2. No własnie... mimo wszystko z tych zestawów, olek najciekawszy się wydaje, zresztą to już pisałem.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Jasne! Tylko że 50-200 jest o 250g cięższe, a ja nie potrzebuję światła, tylko ostrości! Zostaje jeszcze różnica długości ale o tym gentelmani nie rozmawiają...Zamieszczone przez grizz
Wychodzi mi na chwilę obecną Oly E-510 (ok. 0,5 kg), 14-54 (0,45kg) i 40-150 (0,25kg) (może później 70-300) - łącznie 1,2kg. Gdzie ja to upchnę!?
Do Ficek - E-410 odpada - ja tego body nie dam rady trzymać w łapach (brak dobrego chwytu), a często muszę mieć rękawiczki robiąc zdjęcia, co dodatkowo komplikuje sprawę!
dzięki!
Jak masz zamiar brać 70-300 to odpuść sonbie 40-150... nie ma sensu dublowac ogniskowych... dziura 54-70 nie będzie przeszkadzała.
Grizz! Jasne - miałem na myśli, że będzie albo 40-150 albo 70-300 - po prostu 40-150 można miec od ręki a 70-300 nieZamieszczone przez grizz
Jestem w stanie dostać Oly E-510 z dwoma kitami za 800USD (2.000zł), sprzedać 14-42 zamieniając go na 14-54 a w przyszłości może 40-150 zamienić na 70-300 (jak zostanie przetestowany i okaże się dobry).
Ja bym brałZamieszczone przez lukaszja
edit: co do odbitek, to 20*30 robiłem i problemów nie było![]()
W torbę LOWE PRO AW oczywiścieWychodzi mi na chwilę obecną Oly E-510 (ok. 0,5 kg), 14-54 (0,45kg) i 40-150 (0,25kg) (może później 70-300) - łącznie 1,2kg. Gdzie ja to upchnę!?
@lukaszja skąd Ty mieszkasz ?
Wrocław czy gdzieś niżej na południe ?
Bo może gdzieś w rejonie Karkonoszy ? to bym Ci dał pomacać 510 z 14-45
pozdrawiam
dobas
Ave Dobas! W samym Wrocku! W Jeleniej mam rodzinkę, więc jakbym miał sie tam pojawić, to nie omieszkam się do Ciebie najpierw odezwaćZamieszczone przez dobas
![]()
Zerknąłem też na Twoje zdjęcia - okolice dolin Saastal i Matertal są niesamowite... No i Matt - za każdym razem jak go widzę, (a w tym roku się nie udało) robi nieziemskie wrażenie. Mały OT - mojej żonce oświadczyłem się na Klein Matterhornie na wysokości 3885 mnpm. Do tej pory ładniejsza połowa to wspomina...
Ech, znowu mnie tam ciągnie...
Ja mam w sobotę w Strzesze Akadeickiej Święto Ratownika, a potem się włóczę po Karko,
i mieszkam w AKT tak więc jak by Ci było po drodze czy jak byś chciał zawitać w góry to daj znać 607936435.
koło tygodnia powinienem posiedzieć. a fotoszpej będę miał przy sobie, chyba że coś się zmieni.
Na matterhornie mógł bym się oświadczyć z radości. Nie wiem tylko czy po zejściu nie chciał bym się z tego jakoś wycofać![]()
tak więc w Karkonoszach jeszcze nie mieszkam, choć przed wyjazdem do JG możesz się odezwać
pozdrawiam
dobas