Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 76 z 76

Wątek: problem z OM-D EM1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    jeśli chodzi o jakość zdjęć to nie ma to rzadnego wpływu... jestem zadowolony... jednak cały czas mam stracha jeśli chodzi o prace listków przysłony w obiektywach... zaczynają one w tedy działaś skokowo a nie płynnie, widac to na załączonym filmiku:
    Film-0002.mp4
    mz to ma coś wspólnego z pomiarem światła... poprzednim razem serwis napisał że były zgięte gumy, dwa miesiące było ok a teraz znów to samo i to w dwóch modelach...
    Ostatnio edytowane przez jagger ; 21.02.15 o 23:02

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Filmik widzialem.Tylko teraz pytanie jak jest prawidlowo czy plynnie czy skokowo.Czy plynnie to powolna reakcja na informacje.Czy skokowo to blyskawiczna reakcja na informacje.Pokusil bym sie o statyw i pewny punkt pomiaru,zeby aparat byl unieruchomiony i wtedy porownal filmiki.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Aparat wrócił z serwisu. została wymieniona tylna obudowa (?) gdyż podobno była zepsuta (?????)
    dostałem też list uspakajający o treści:
    when the camera is not in active use it closes the aperture little bit to protect the image sensor and user's eyes against strong incoming light. After half - pressing the shutter button the aperture is opened so the exposure could be correctly measured. This is mostly noticeable with fast lenses f1.8
    Regarding the noise some lens especially zuiko m45 f18 has quite loud aperture. It has no effect on picture or video quality...

Wychodzi na to że jestem przewrażliwiony
    Zastanawia mnie tylko ta wymieniona obudowa... poprzednim razem wymienili gumy... czy EM1 tak szybko się zużywają?????
    przy okazji bardzo chciałbym podziękować panu doradcy z polskiego olympusa, który nie wiadomo jakim sposobem gdzieś znalazł do mnie telefon ( ja go nie podawałem) zadzwonił do mnie i wysłuchał mojego biadolenia a następnie obiecał że osobiście przypilnuje by mój EM1 został porządnie sprawdzony.
    Niestety nie pamiętam nazwiska tego pana... więc mogę tylko w tej sytuacji napisać tutaj na forum.
    WIELKIE DZIĘKI

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Najważniejsze aby ustąpił ten problem o którym pisałeś. Przyznam byłbym wkurzony płacąc tyle za aparat i mieć z nim taki kłopot. Moim zdaniem te migotania na ekraniku jak i działanie skokowe przysłony nie jest prawidłowe. Nawet w bardzo kontrastowych scenach czy tam gdzie trudno w ogóle złapać ostrość. Nie sądzę abyś był przewrażliwiony.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Najważniejsze aby ustąpił ten problem o którym pisałeś. Przyznam byłbym wkurzony płacąc tyle za aparat i mieć z nim taki kłopot. Moim zdaniem te migotania na ekraniku jak i działanie skokowe przysłony nie jest prawidłowe. Nawet w bardzo kontrastowych scenach czy tam gdzie trudno w ogóle złapać ostrość. Nie sądzę abyś był przewrażliwiony.
    tak... tylko teraz klamka zapadła... wyżej już nie mam gdzie odesłać... jedyna nadzieja to w tym że po zaktualizowaniu aparatu do oprogramowania 3.0 od dwóch plenerów aparat nie miga... nie chcę zapeszać ale może w tym tkwi diabeł.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    ...jedyna nadzieja to w tym że po zaktualizowaniu aparatu do oprogramowania 3.0od dwóch plenerów aparat nie miga... nie chcę zapeszać ale może w tym tkwi diabeł.
    Oby tak pozostało
    Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    tak... tylko teraz klamka zapadła... wyżej już nie mam gdzie odesłać...
    Wysyłałbym do skutku ( w to samo miejsce ), tak być nie powinno, moim zdaniem.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg