Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 72 z 72

Wątek: Voigtlander_Nokton_10.5_mm_f_0.95

Awatar zimoch
    Mieszka w
    Kwidzyn
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Samek 10mm f/2.8 będzie miał gorszy wskaźnik astro niż 12mm f/2. Olek ma też f/2.8 ale kadrowo dużo szerszy co pi razy oko daje ten sam wskaźnik astro co dla samyanga 12mm. A tyle światła mi wystarczy.
    Wojtek byłby dużo lepszy gdyby nie fakt że ma za dużą winiete i słabe rogi
    EM-1 II + Oly 7-14, Pan 20mm, Oly 60,75, Pan 100-300, Helios 58mm, Konica 40mm

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zimoch Zobacz posta
    Samek 10mm f/2.8 będzie miał gorszy wskaźnik astro niż 12mm f/2. Olek ma też f/2.8 ale kadrowo dużo szerszy co pi razy oko daje ten sam wskaźnik astro co dla samyanga 12mm. A tyle światła mi wystarczy.
    Wojtek byłby dużo lepszy gdyby nie fakt że ma za dużą winiete i słabe rogi
    Różnica wynosi 1 mm między zestawami + zysk dla Fuji na matrycy, ale widziałem piękne drogi mleczne Voitkiem znad kanału... Nic im nie brakowało.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Uprawnienia umieszczania postów