Masz tutaj - w sam raz gabarytowo na damską dłoń:
Olympus E-620 + 14-42mm f/3.5-5.6 + 40-150mm f/4.0-5.6 http://www.ceneo.pl/2340364
Masz tutaj - w sam raz gabarytowo na damską dłoń:
Olympus E-620 + 14-42mm f/3.5-5.6 + 40-150mm f/4.0-5.6 http://www.ceneo.pl/2340364
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
A może Pentaxa K-x. Bawiłem sie wczoraj i uważam za zacne body.
Zbiera dobre recenzje i fotki jakie oglądałem u kolegi dobrze wróżą jakości technicznej. Mimo ze kumpel ma jeszcze mniejsza umiejętności niż ja, o ile to jest możliwe, (to jego pierwszy aparat) fotki robią dobre wrażenie.
Po godzinnej zabawie i obejrzeniu wyników, śmiem twierdzić, że jet to najlepsza obecnie lustrzanka z segmentu entry lewel (cena/jakość)
Pozdr.
P.S. Olek tez nie od macochy, tylko niestety jest trudniejszy.
Zrobienie dobrej fotki wymaga sporej wiedzy i na wysokich ISO raczej sie nie poszaleje. Wielka za to radocha jak sie odbiera zdjęcia z labu i jakiś dupek po obejrzeniu fotek nie chce uwierzyć, że to Olympusem robione. Olki przecież tak szumią, że lepiej komórką robić zdjęcia.![]()
Ostatnio edytowane przez Morlok ; 21.03.10 o 16:14
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Ratunku! To będzie trudniejsze niż mi się wydawało. Każdy mówi coś innego.
Chyba jednak dobrze zrobiłam, że rekonesans zaczęłam już dziś. Może do lata jednak coś się wyklaruje.![]()
ONA - błagam czy mój nick wygląda na ONEGO?
A jeżeli chodzi o szklarnie z kategorii średnia półka - cena względna/jakość?
Tego też się właśnie boje żeby później nie żałować a wyjść z tego wszystkeigo z nowym aparatem i uśmiechem na twarzy.
Kierujmy się zasadą: najpierw szkła później system. To który z nich ma jakieś przystępne szklarnie?![]()
Aż głupio pisać (bo wałkowane multum razy), ale napiszę, przełamię się - oly e-620, zd 14-54, długi kit plus raynox.
HDaisy, idź do sklepu i pomacaj wszystkie te puszki. I wybierz taką, która będzie najfajniejsza. A parametrami technicznymi nie zawracaj sobie głowy - w tej klasie nie ma żadnych znaczących różnic, które mogłabyś odczuć.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
naiwnoscia byloby myslec ze wszyscy powiemy ci co kupic.
ja tez dorzuce do worka.
D80/90 + 18-70.
Kazdemu w/g potrzeb. wchodzac na forum takie jak to, musisz sie przygotowac na to ze kazdy ma w miare sprecyzowane wymagania, i poleci Ci to an czym jemu sie pracuje najlepiej.
nie zebym marudzil ale takie watki potrafia namieszac w glowie bardzo. i zasugerowac ci wybor z ktorego nie bedziesz zadowolona bo jesli np zdarzyloby się tak ze trafilabyś na np 20 zapaleńców portretu to mozesz byc pewna ze sugestie krecilyby się przy sredniej klasy puszce i jasnej stałce i (byc moze) gripie.
naprawde. nie zebym cos ten teges, ale najlepiej miec jednakswoje zdanie. poswiecic troche czasu na analizy sprzetu i na analizy ZDJEC JAKIE ROBISZ. tylko nie na zasadzie a bo chcialabym, tylko takich realnych bardziej
a tak teraz, z sensem. (pamietam chyba twoj watek o "obiektywie macro" do kompaktu. )
Na chwile obecną moze przemysl E-PL1 z kitem? mozesz do niego podpiąc szkła 4/3, a mniejszy jest, kobiecy taki, a jak ci się jescze bardziej spodoba pstrykanie to moze(podkreslam MOZE) kupisz sobie cos pokroiku E620/E-30 zeby lusterko bylo....
tai zbiór luźnych mysli.
Ostatnio edytowane przez Alleg_pl ; 21.03.10 o 19:38