Strona 6 z 21 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 202

Wątek: Samsung Wszystkomający (NX-1)

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Odp: Samsung Wszystkomający (NX-1)

Ja i tak obrabiam foty (i filmy) i tylko RAW (dla fot). Więc jeśli nawet po obróbce taki jest efekt i na filmie (i na fotach może lepszy, bo gorszy niby czemu) to wg. mnie super i nic więcej nie potrzebuję od sprzętu.
    Mało mnie obchodzi silnik jpg i co ona z fotami robi. Dla mnie mogłoby go nie być

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Awatar Benek
    Mieszka w
    Legnica
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Odp: Samsung NX1 - cichy zabójca?

Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    mam wrazenie, że z tymi filmikami jest jak z materiałami prezentowanymi na wystawach sklepów RTV w telewizorach
    cudne, że tylko ekran lizać
    w domu okazuje się, że już tak pięknie nie jest
    rozumiem , filmik ma pokazac możliwosci aparatu, tylko niech wyraźnie powiedza jakiej obróbki wymagał, ile czasu ktos siedział i dłubał, na jakim sprzęcie, bo chyba nie wszyscy ogarniają, ze nie jest to film prosto z puszki
    Nie ma co kombinować. Samsung zrobił porządny korpus, niezależnie od dłubaniny w postprocesie.
    Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"

| OlyJedi Awatar micz87
    Mieszka w
    Łódź | Łask
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

o kurcze, kawal porządnego sprzętu Samsung wypuścił choć ten filmik pewnie podkręcony
    Micro Four Thirds - moje doświadczenia z u43

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    kolejne sampelki (dziewczę na huśtawce)
    http://www.optyczne.pl/7466-news-Sam..._zdjęcia.html

Witam !

Chyba fotograf mial w sprzecie wylaczony AF albo ktos jakis sabotaz zrobil bo ostrosc fot na tych fotach tragiczna...

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !

Chyba fotograf mial w sprzecie wylaczony AF albo ktos jakis sabotaz zrobil bo ostrosc fot na tych fotach tragiczna...

Pozdrawiam
    Optyczne.pl
    Zapraszam do albumu i galerii

Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Gdybym miał się sugerować testami opacznych to chyba wolałbym sobie emulsję wylewać niż kupić jakikolwiek sprzęt przez nich testowany.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Odp: Samsung NX1 - cichy zabójca?

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Z drugiej strony jednak to jeśli materiał wyjściowy będzie fatalny to żaden postprocess nie pomoże.
    Filmik mi się podobał, ale ja się na filmowaniu nie znam, więc mogłem się nabrać na jakieś tanie sztuczki. Natomiast zaprezentowane do tej pory zdjęcia jakoś mnie nie zachwyciły.
    Jak znam zycie to rownie dobry film daloby sie zrobic nawet jednocalowcem z odpowiednim obiektywem. Film fajny ale o mozliwosciach aparatu nic sie z niego nie dowiedzialem

Awatar Benek
    Mieszka w
    Legnica
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Nie wiem, czy dałoby się. Moim zdaniem ten filmik Samsunga wygląda lepiej niż podobne promo-filmy z Lumixa 1000, czy nawet GH4.
    Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"

Awatar Bart_1985
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Aparat ładnie wygląda, wydaje się, że podobnie z ergonomią jak w aparacie który kiedyś Samsung uczynił, posiadałem go imię tego Samsung Gx20.
    Sample co widziałem pochodziły zdaje się z firmware 0.x.x ? może będzie lepiej? póki co widzę, to programiści Samsunga nadal potrzebują korepetycji w kwestii programowania jpg. Mogą uczyć się od Fuji, ewentualnie Pentaxa a nawet Olympusa. (mało robię zdjęć w jpg, ale oczekuję, że w tym formacie też zdjęcia wyglądają ładnie, np. bez paskudnego odszumiania ) - choć i tak jest postęp od czasów Nx10 np.
    Seria wygląda imponująco, już Nx20 miał świetną, ale co z tego, jak po krótkiej szybkiej serii zgrywanie na kartę zdjęć trwało naście sekund niemal całkowicie zamrażając aparat. ( jeśli tu jest podobnie, to taka seria to chwyt marketingowy )
    Samsung (przynajmniej u nas ) ma średnio rozgarnięty marketing foto...
    Kibicuję Samsungowi, dla mnie napis na body nie ma znaczenia, dziś w erze gdy aparat to bardziej komputer niż "aparat" tzw. tradycje foto z czasów analogów średnio się liczą (nie pamiętam aby Panasonic robił analogi? a teraz jego m4/3 i kompakty są warte uwagi )
    Pasjonat amator
    Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
    Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bart_1985 Zobacz posta
    Aparat ładnie wygląda, wydaje się, że podobnie z ergonomią jak w aparacie który kiedyś Samsung uczynił, posiadałem go imię tego Samsung Gx20.
    A ten GX20 to nie był przypadkiem jakiś Pentax?
    Zapraszam do albumu i galerii

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów