Strona 3 z 21 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 202

Wątek: Samsung Wszystkomający (NX-1)

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Odp: Samsung Wszystkomający (NX-1)

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    trochę to smutne że nabywcy E-M1 decydują się tak szybko na sprzedaż... i z taką przebitką cenową....
    To się nazywa konkurencja*
    Ja też mam kłopot bo będę musiał wystawić VF-4 na sprzedaż.

* - smutny, ale jakże prawdziwy cytat z p-v.

In response to market demand, we have decided to ignore all the videographers on the planet.

/fotki przykładowe
    https://www.flickr.com/photos/samsun...7647616119341/
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 15.09.14 o 17:09
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Przeszkadzają mi te megapixele. 24 to już byłoby "aż nadto", a tu 28...

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Zastanawiam się nad sensownością aż trzech wyświetlaczy w aparacie. W lustrzankach na film górny wyświetlacz był błogosławieństwem, w cyfrowych rzadko na niego zerkałem, w bezlusterkowcu, hmmm trochę jak muzeum. Oni chyba faktycznie chcieli zrobić "wszystkomający" aparat.
    Górny się przydaje, ale oprócz niego musi być sensowny układ przycisków WB/ISO/AF/DRIVE/QUALITY
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Kiedy miałem amatorską lustrzankę, górny ekran był wręcz marzeniem. Myślałem, że dzięki niemu znikną wszystkie moje problemy i osiągnę fotograficzne zen. Gdy już go miałem, nie korzystałem z niego w ogóle. Najskuteczniejszym sposobem na uniknięcie niespodzianek z nieprawidłowymi ustawieniami okazało się nie zmienianie niczego, oprócz zaprogramowanych wcześniej trybów custom. Na takim ekraniku są naciupciane jedna na drugiej informacje o kilku-kilkunastu różnych parametrach. Żeby to wszystko ogarnąć, to trzeba spojrzeć i się chwilę zastanowić. Szkoda czasu... No chyba, że ktoś potrafi zrobić "matriksa" i spowolnić czas, to wtedy może się bawić w gapienie się w takie ekraniki
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Samsung na konferencji podał parametry następnego szkła - 300/2.8
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 15.09.14 o 20:53
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Kontrast księżyca mnie zdenerwował. Idę sprawdzić czy go dzisiaj dobrze widać z 400 + 2x TC.

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Samsung na konferencji podał parametry następnego szkła - 300/2.8
    Problem z ceną. Jeśli tylko do bezluster, w systemie, który (niestety) popularny nie jest to bedzie problem z nabywcami. 10-15kPLN powinno być maks, a pewnie będzie szło w stronę C/N gdzie zahaczamy o 30+kPLN...
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

oglądam te fotki przykładowe i albo ktoś pojechał z wyostrzaniem albo biedna ta matryca oj biedna...
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

To obróbka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Aparat na papierze fajny, ciekawe jakie "toto" będzie duże w porównaniu do takiego E-M1 czy X-T1.

Zoomy 16-50 i 50-150 wyglądają fajnie, ale to wielkie szkła 72mm. Pewnie akurat z NX1 będą się fajnie komponować, tyle że taki zestaw będzie całkiem duży. Ciekawe jak to ostatecznie wypadnie cenowo.

Popatrzyłem sobie co do NX1 można podpiąć, wygląda to dość ciekawie, choć trochę jeszcze brakuje do kompletu.

Są fajne naleśniki, w nawet całkiem przystępnych cenach. Są ciemne zoomy kitowe, jest fish i jest macro. Brakuje jasnych stałek w okolicach ekwiwalentu 35mm, 50mm i 85mm na FF, tak z 1.8 lub lepiej 1.4. Jest 85mm 1.4, ale to bardziej konkurencja dla naszego Zuiko 75mm 1.8. Jest ciemny zoom UWA.

Jak dołożą jasne stałki i jasnego zooma UWA w typie 10-24 2.8 to będzie kompletny system.

Samsung to gigant, kto wie czy nie większy niż wszystkie "główne" firmy foto razem wzięte. Mam wrażenie że swój system fotograficzny tworzy "od niechcenia", a już jest bardzo ciekawy. Po krótkim, "dziwnym", romansie z Pentaxem poszedł swoją drogą i chyba zarówno jemu, jak i użytkownikom wyszło to na dobre...

---------- Post dodany o 20:34 ---------- Poprzedni post był o 20:32 ----------

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    To obróbka.
    Mam nadzieję że tak właśnie jest.
    Poczekajmy na mniej oficjalne sample

Aparat mi się bardzo podoba i gdybym teraz przymierzał się do X-T1 to miałbym duży zgryz czy nie poczekać na to co potrafi NX1...
    Zapraszam do albumu i galerii

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    ...ciekawe jakie "toto" będzie duże w porównaniu do takiego E-M1 czy X-T1.
    Nazwa:  nx1.png
Wyświetleń: 249
Rozmiar:  683,9 KB

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nazwa:  nx1.png
Wyświetleń: 249
Rozmiar:  683,9 KB
    Dzięki, szybko dodali, jak sprawdzałem wczesnym popołudniem to jeszcze nie było

Kapkę za duży jak na mój gust, ale ja patrzę przez "pryzmat" aparatu wycieczkowego. Do "pracy" ze szkłami 16-50 2-2.8 i 50-150 2.8 pewnie będzie idealny.
    Zapraszam do albumu i galerii

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów