Piszę tylko o matrycy.
Piszę tylko o matrycy.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Tylko, to jak słynna przepychanka pomiędzy audi subaru i bentleyem![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Uczciwiej byłoby porównać system Axxxx i Nx, Sony A7 to nowy system, od razu fajnych obiektywów nie będzie. Samsung gdyby nie jego kiczowaty system marketingowy to jest naprawdę wartym rozpatrzenia rozwiązaniem, może nie ma ogromnego wyboru, ale ma zestaw ciekawych jasnych niezbyt drogich stałek, 2.4/16. 2.0/30, 1.8/45 gdybym wybrał Samsunga te właśnie obiektywy na początku znalazłyby się w mojej torbie.
Pasjonat amator
Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8
To miało tylko służyć porównaniu, że nie jest tak źle i nawet większe firmy dają plamę. A7 znów taki nowy nie jestZresztą Sony jest mocno powolne w wypuszczaniu nowych obiektywów do swojego bezlustrowego flagowca fulfrejm
A Samsung faktycznie (sam byłem zdziwiony) ma całkiem spoko ofertę obiektywów do swego systemu.
No nic... trza śledzić co się tam u nich będzie działo
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Chmm, właśnie patrzę na listę obiektywów systemu NX i nie widzę tam za wiele "dziur" do wypełnienia... brakuje tylko jasnych dłuższysz szkieł, czyli właściwie sytuację z NX-1 można porównać do E-M1 zanim wprowadzono m.Zuiko 40-150 f/2.8. Jest standard, szeroki kąt, superzoom, portret... a do tego, chyba niewielejest systemów, w których występuje coś takiego jak 16-50 f2-2.8.
Pozdrawiam, Tomasz
http://www.tomaszworek.com/
W sumie w systemie Nx jest jasny i o przyzwoitym zakresie zoom , brakuje czegoś dłuższego, chociażby klasy 70-200mm/2.8, 300/4, jeśli dobrze pamiętam obiektyw o podobnym dosyć nietypowym jak na APS-C zakresie miała moja stara jeszcze niezardzewiała miłość, Pentax.
http://www.dpreview.com/products/sam...g_50-150_2p8_s
Pasjonat amator
Test AF-u podczas filmowania i porownanie do GH-4
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Ten Nx1 ma czujniki fazowe na matrycy, tak? to wszystko by tłumaczyło, chociaż mam taniego laptopa i trudno mówić tu o poważnych kolorach rzuca się w oczy znacząca różnica w ich tonacji...ciekawe skąd aż taka.
Pasjonat amator
No ładnie to wygląda. Kolory to raczej sprawka balansu bieli.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb