"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Tzw. unboxing Samsunga NX-1 wraz z pierwszymi odczuciami uzytkownika:
I pierwsze sample video jakości obrazu na wyższym ISO:
Gość założył też grupę na FB, gdzie ma opisywać wrażenia z uzytkowania, wrzucać pliki przykładowe itp.
https://www.facebook.com/groups/372281032931674
T.
Samsung na moje amatorskie oko nauczył się robić naprawdę dobre matryce (choć jak znam życie, coś będzie nie tak z teście Optycznych, kiedy to dcraw im się na pliku RAW z NX1 wywali) te 28mp daje piękny szczegół, szumy naprawdę na znośnym poziomie.
Pasjonat amator
Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8
Zapowiada się najlepsza matryca APS-C na rynku. Mniej niż działka różnicy w porównaniu do FF, przy rozdzielczości mogącej konkurować z D800. Jeśli tylko DR jest przyzwoity, to mamy nowego króla![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Technologia i innowacyjność chyba zrobiły swoje. Tylko ta cena z kosmosu.
Lubię sobie popstrykać.
Jak będzie tak dobrze, to ja bym sobie życzył zerwanie z Sony i zakup "wyciętej" matrycy z Nx1
Jestem przeciwny zwiększaniu mp, potem to wcale nie przekłada się na jakość (szczegół itp ) ale tu wygląda to świetnie, różnica widoczna gołym okiem np A6000 vs Nx1.
Pasjonat amator
Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8