www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Optyczni? dajcie spokój, ich metody badawcze są...
Po obejrzeniu sample jpg byłem nieco zawiedziony...teraz widzę, że Samsung po prostu słabo programuje jpg (poprawią zapewne w kolejnych firmware ). Pamiętam starego (pierwsza matryca Samsunga, modyfikowana ) Nx10 ...matryca też była na całkiem dobrym poziomie, potencjał zabity przez jpg. Tylko niech Samsung od wszystkiego zacznie też, m.in u nas poważnie traktować rynek foto. Można wejść za grosze w system, Nx2000 kosztuje poniżej 1000zł, wiem prosty aparat, ale dobra matryca APS-C, gorzej z obiektywami. Mają fajne szkła tylko różnie bywa z dostępnością. (rozważałem m.in Samsunga vs Olek ) Olek wygrał...interesujące mnie obiektywy kupię nawet w znanej sieci salonów foto.
Ciekawe jak będzie wyglądała dostępność obiektywów pro.. .
Pasjonat amator
Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Dziwne, u mnie są SRW mają rozmiar 49,1mb.
Pasjonat amator
Pod linkami są zdjęcia w formacie RAW. Jednakże nie sądziłem, że matryca 28mp daje tak ogromne pliki. W Sony i Olympusie np RAW ma mniej więcej tyle mb co rozmiar matrycy.
Pasjonat amator
Olympus i Sony ma 12bitowe RAWy... jeśli Samsung ma 14 bitów to w połączeniu z dużą matrycą może być taki efekt.