wymiary prawie identyczne z Canonem D70 więc powinien się dobrze trzymać.
wymiary prawie identyczne z Canonem D70 więc powinien się dobrze trzymać.
może i tak, ale mnie jakoś nie chce się wracać do klapiącego lustra. Poza tym, w lustrzankach to trzeba wybierać - albo uszczelniania, magnezowa obudowa albo odchylane ekraniki. W NX1 czy E-M1 mamy to w komplecie.
http://www.ephotozine.com/article/sa...nnounced-26193
Wolałbym założyć sobie na głowę worek grzechotników, niż dźwigać coś takiego. Jakże się cieszę, że nie zostałem dotknięty potrzebą posiadania teleobiektywu![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
kolejne sampelki (dziewczę na huśtawce)
http://www.optyczne.pl/7466-news-Sam...%C4%99cia.html
chyba jednak lepsze takie niż tak przeostrzone jak to Samsung pokazał.
Sampli nie widzialem ale obawiam sie, ze samsung idzie w kierunku zdjec "gotowych do wydruku" tak przynajmniej wnioskuje po kolejnych softach do NX20, a w szczegolnosci nowszych puszek (nx300 etc). Przeostrzone Panie, kompresja Panie i budyniowo sie robi Panie. O ile wydruki sa cacy (w miare), to onanisci sprzetowi nie beda zadowoleni, tylko tak czasem sobie zadaje pytanie po co ogladac kadr 100% z nosem w monitorze.
Ostatnim dobrym softem jpg byla koncowka do NX10, no moze jeszcze pierwszy do NX20.
Ciekaw jestem ile wniesie technologicznie/usprawnieniowo NX1 do systemu samsunga, patrzac na NX30, to wniosl wymagane poprawki + do NX20, gdyby to zrobili od kopa, to Samsung nie mialby konkurencji w tej swojej smiesznej cenie.
Patrzac na ceny oficialne - nie wiem, patrzac na mozliwe serwisowe z normalna gwarancja, to Samsung nadal jest BEZKONKURENCYJNY.
Pomijam, ze do wiekszosci styka XZ-2, aparat niezniszczalny.
16-50 od Samsunga jest absolutnie fantastyczne ale trzeba sprawdzic sztuke, zdarzaja sie (oczywiscie to nie sigma czy canon) wersje z jedna slabsza strona kadru. Mniejsze, lzejsze i lepsze od topowych szkielek APSC, do tego swiatelko daje rade, calosc uaaa!
Czekam na jakies miarodajne sampelki i testy tego topa, choc nie ukrywam, ze liczylem na cos lepszego.
pozdroofka
Ps
Obejrzalem te sample, nie ma to jak robic fotki w ciemnicy na jakichs targach, rewelka.
PSS
Wszelkie topy szkla fajnie sie oglada na flickrze w oryginale robione przez uzytkownikow, polecam, a testy zostawcie szumofobom![]()
Ostatnio edytowane przez Janeczek ; 16.09.14 o 17:15
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
H.265 z przepływnością 80 megabitów. O w mordę!
AK47
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 16.09.14 o 22:49
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.