Strona 61 z 69 PierwszyPierwszy ... 11515960616263 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 689

Wątek: Nowy Panasonic LX100

Awatar robertos102
    Mieszka w
    Kazimierz Biskupi
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bartosz22 Zobacz posta
    Trudny wybór
    Powodem zakupu jest fakt posiadania odstawowej lustrzanki którą nie zawsze chce mi się brać ze sobą ze względu na rozmiary. Dla tego zastanawiam się co wybrać z jednej strony RX100 kusi małymi rozmiarami które bardzo mi pasują i na początku sprawa była jasna niestety znalazłem jeszcze LX100 który niewątpliwie jest lepszym aparatem... Pozostaje tylko iść gdzieś osobiście przekonać się do rozmiarów LX100
    Podstawa to "pomacać" obydwa aparaty i spróbować zrobić kilka zdjęć do porównania ale wydaje mi się, że różnice w zdjęciach gołym okiem ciężko będzie znaleźć.
    pozdr.
    R/
    p.s. A może em10 z 20 1.7? Zestaw jest mały i poręczny. Biorąc pod uwagę używki to wychodzi nawet taniej. Co prawda ogniskowe zupełnie inne ale za to i możliwości większe...

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jestem już po oględzinach na żywo, wielkość LX100 została zaakceptowana. Zdecydowanie lepiej wygląda i leży w ręce. Niestety nie miałem możliwości pobawić się aparatem bo jak go już znalazłem to nigdzie nie było naładowanej baterii.
    I mam pytanie odnośnie matrycy czy te 12,6Mpx to nie za mało i jak z głębią ostrości czy w tym aparacie faktycznie bez problemu da się ją uzyskać ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    ...czy te 12,6Mpx to nie za mało...
    Jak na kompakt to właśnie optymalnie. Lepiej 12 mpx na matrycy 4/3 (no, prawie), niż 20 mpx na matrycy o połowę mniejszej.

i jak z głębią ostrości czy w tym aparacie faktycznie bez problemu da się ją uzyskać ?
    Da się z bliska lub w portrecie na najdłuższej ogniskowej. Cudów nie oczekuj, ale na pewno pod tym względem będzie lepiej, niż w Sony.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No widziałem sporo zdjęć z tego typu efektem z tego aparatu tylko zastanawiam się na ile to konstrukcja aparatu a na ile to dobre umiejętności fotografa i jego wiedza. Czy żona której się powie małe F duża ogniskowa uzyska ten efekt czy przeważać będą inne czynniki

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    decyzja podjęcia aparat zamówiony

Mieszka w
    łódzkie
    Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    czy będą obiecane fotki z testów lub opis ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jeśli to pytanie do mnie, to będą Jak tylko znajdę na to czas, bo mam jeszcze inny sprzęt na warsztacie w tej chwili. Początek lutego prawdopodobnie...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    łódzkie
    Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jeśli to pytanie do mnie, to będą Jak tylko znajdę na to czas, bo mam jeszcze inny sprzęt na warsztacie w tej chwili. Początek lutego prawdopodobnie...
    oczywiście że do Ciebie, tym bardziej ze opisy i porównania Twoje czyta się z zapartym tchem

a decyzję odnośnie kupna trzeba podjąć...

Mieszka w
    Przed Dolinką Będkowską
    Siła reputacji
    215
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kacpero_1 Zobacz posta
    oczywiście że do Ciebie, tym bardziej ze opisy i porównania Twoje czyta się z zapartym tchem

a decyzję odnośnie kupna trzeba podjąć...
    Ja też czekam na test - nie ukrywam, że bardzo mnie kusi ten aparat. Chociaż jak porównać zdjęcia z XZ-2 do LX100 to nie ma bardzo dużego skoku jakościowego. Jest zauważalna poprawa, ale czy warto wydać sporą kasę na stosunkowo nieduży skok jakości zdjęć przy krótszym obiektywie (75mm wobec 112mm) i braku uchylnego ekranu otrzymując w zamian wizjer. Mam wątpliwości.
    Okazuje się, że XZ-2 jest naprawdę niezły jak chodzi o parametry aparatu i jakość zdjęć.
    pozdrawiam
    "Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
    Fuji X-T3 + XZ-2

Awatar robertos102
    Mieszka w
    Kazimierz Biskupi
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez DeWuTe Zobacz posta
    Ja też czekam na test - nie ukrywam, że bardzo mnie kusi ten aparat. Chociaż jak porównać zdjęcia z XZ-2 do LX100 to nie ma bardzo dużego skoku jakościowego. Jest zauważalna poprawa, ale czy warto wydać sporą kasę na stosunkowo nieduży skok jakości zdjęć przy krótszym obiektywie (75mm wobec 112mm) i braku uchylnego ekranu otrzymując w zamian wizjer. Mam wątpliwości.
    Okazuje się, że XZ-2 jest naprawdę niezły jak chodzi o parametry aparatu i jakość zdjęć.
    pozdrawiam
    Ja podobnie,ponieważ od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zmiana rx100III właśnie na lx100. Tym bardziej,że jak porównywałem organoleptycznie te aparaty to lx duuużo lepiej trzyma się w dłoni niż rx. Różnic w zdjęciach jakiś wielkich nie widzę ale względem tego co piszą to wychodzi na korzyść lx.
    Co do XZ-2 to miałem okazję go pomacać stosunkowo krótko i imho przegrywa budową i wykonaniem w stosunku do lx100. Zdjęć nie miałem okazji osobiście porównać.