Brawo!!! Merytorycznie i bez bełkotu. A może jeszcze epicure coś skrobnie?
Brawo!!! Merytorycznie i bez bełkotu. A może jeszcze epicure coś skrobnie?
Niestety nie udało mi się znaleść żadnego firmware do LX100. Też myślałem nad rozwiązaniem kwestii 60p w ten sposób.
Czyli nie pasowała kwestia obsługi i wielkość aparatu oraz jego znajomości, a raczej braku (z braku czasu na bliższe zaznajomienie).
A ja myślałem, że wielkościowo będzie ok. bo Sony RX100 i-IV to są dopiero mini.
---------- Post dodany o 23:43 ---------- Poprzedni post był o 23:41 ----------
Popieram w całej rozciągłości!![]()
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
A ja odkrylem w moim lx 100 konwerter rawow w aparacie.Mozna ustawiac balans bieli,gdzie mozna ustawiac temperature i kolor w dowlnych konfiguracjach ,jest ostrosc ,kontrast,,nasycenie ,kompensacja ekspozycji,rozdzielczosc,redukcja szumow,nasycenie,ustawianie swiatel i cieni,i dynamika,styl zdjecia.Pobawilem sie i jestem nareszcie BARDZO ZADOWOLONY!
W portretach kolor skory przestal byc prosiakowo siny.Zdjecia sa ostre a jednoczesnie bardzo naturalne.Mysle ze bede robic zdjecia w rawach uzywajac konwertera z aparatu ktory w pelni mnie satysfakcjonuje.
A ja mam pytanie do użytkowników - czy i które lampy zewnętrzne współpracują z LX100?
Na kilku zagranicznych forach znalazłem wzmianki o niektórych lampach Nissin i Metz, ale nie dotyczyły one bezpośrednio modelu LX100, a ogólnie aparatów z matrycą 4/3. Czy ktoś się orientuje jak jest z YN?
Pierwsze plotki na temat następcy (LX200 ?):
- 20-megapikselowy sensor Live MOS (Sony)
- szybszy AF 0,07 s.
- większy wizjer OLED.
- uchylny LCD taki jak w GX8.
- wbudowany filtr ND.
- ISO do 51200 .
- więcej filtrów efektowych.
- wbudowana lampa błyskowa.
ooo .. to może cena LX100 spadnie ! Szukam czegoś z większą niż 1 " matrycą i ten aparat chodzi mi po głowie, więc może czynnik ekonomiczny zadecyduje
O tym sie mówi, czyli plotki i ploteczki z ostatniego tygodnia (Optyczne.pl z 19 marca 2016 )
Panasonic LX200
Pojawiła się nieoficjalna specyfikacja aparatu Panasonic LX200. Według serwisu CameraBeta model ten będzie wyposażony w 20-megapikselową matrycę Live MOS od Sony (z obsługa ISO do 51200), system AF z technologią DFD, duży elektroniczny wizjer OLED, uchylny ekran LCD, wbudowany filtr ND oraz lampę błyskową.