Strona 66 z 69 PierwszyPierwszy ... 16566465666768 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 689

Wątek: Nowy Panasonic LX100

| OlyJedi Awatar jck
    Mieszka w
    u stóp Beskidu Małego
    Siła reputacji
    101
    Moja galeria
    Brawo!!! Merytorycznie i bez bełkotu. A może jeszcze epicure coś skrobnie?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kubekwkubek Zobacz posta
    Niestety nie wiem jak zmusić aparat aby filmował w 60P. To co można kupić w Polsce filmuje 50P.
    Nie wiem jak w przypadku LX100 ale w starszym Panasonicu G3 były dwa osobne firmware - PAL i NTSC, przeznaczone na różne rynki. Nie dało się w menu zmienić 25/30, trzeba było wgrać odpowiedni firmware.

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Niestety nie udało mi się znaleść żadnego firmware do LX100. Też myślałem nad rozwiązaniem kwestii 60p w ten sposób.

Mieszka w
    Przed Dolinką Będkowską
    Siła reputacji
    215
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    W sumie nic mnie zawiodło, wszystko było zgodnie z oczekiwaniami. Po prostu jest to aparat spacerowo-wycieczkowy dla ludzi rozczarowanych jakością kompaktów i komórek. Niestety zoom w nim jest irytująco wolny, w dodatku przestawia się do najszerszego kąta po każdym wyłączeniu i przejściu w stan uśpienia na kilka minut. Guziczki bardzo malutkie i zbyt blisko siebie, obsługa kosztuje zbyt wiele uwagi.
    Czyli nie pasowała kwestia obsługi i wielkość aparatu oraz jego znajomości, a raczej braku (z braku czasu na bliższe zaznajomienie).
    A ja myślałem, że wielkościowo będzie ok. bo Sony RX100 i-IV to są dopiero mini.

---------- Post dodany o 23:43 ---------- Poprzedni post był o 23:41 ----------

Cytat Zamieszczone przez jck Zobacz posta
    Brawo!!! Merytorycznie i bez bełkotu. A może jeszcze epicure coś skrobnie?
    Popieram w całej rozciągłości!
    "Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
    Fuji X-T3 + XZ-2

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A ja odkrylem w moim lx 100 konwerter rawow w aparacie.Mozna ustawiac balans bieli,gdzie mozna ustawiac temperature i kolor w dowlnych konfiguracjach ,jest ostrosc ,kontrast,,nasycenie ,kompensacja ekspozycji,rozdzielczosc,redukcja szumow,nasycenie,ustawianie swiatel i cieni,i dynamika,styl zdjecia.Pobawilem sie i jestem nareszcie BARDZO ZADOWOLONY!
    W portretach kolor skory przestal byc prosiakowo siny.Zdjecia sa ostre a jednoczesnie bardzo naturalne.Mysle ze bede robic zdjecia w rawach uzywajac konwertera z aparatu ktory w pelni mnie satysfakcjonuje.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A ja mam pytanie do użytkowników - czy i które lampy zewnętrzne współpracują z LX100?
    Na kilku zagranicznych forach znalazłem wzmianki o niektórych lampach Nissin i Metz, ale nie dotyczyły one bezpośrednio modelu LX100, a ogólnie aparatów z matrycą 4/3. Czy ktoś się orientuje jak jest z YN?

Cytat Zamieszczone przez tikat Zobacz posta
    A ja mam pytanie do użytkowników - czy i które lampy zewnętrzne współpracują z LX100?
    Każda, która nie ma jakiegoś zawrotnego napięcia na stopce... To co działa z m4/3, będzie działać z LX100.

Jd
    Gość
    Pierwsze plotki na temat następcy (LX200 ?):

- 20-megapikselowy sensor Live MOS (Sony)
    - szybszy AF 0,07 s.
    - większy wizjer OLED.
    - uchylny LCD taki jak w GX8.
    - wbudowany filtr ND.
    - ISO do 51200 .
    - więcej filtrów efektowych.
    - wbudowana lampa błyskowa.

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria
    ooo .. to może cena LX100 spadnie ! Szukam czegoś z większą niż 1 " matrycą i ten aparat chodzi mi po głowie, więc może czynnik ekonomiczny zadecyduje

Jd
    Gość
    O tym sie mówi, czyli plotki i ploteczki z ostatniego tygodnia (Optyczne.pl z 19 marca 2016 )

Panasonic LX200
    Pojawiła się nieoficjalna specyfikacja aparatu Panasonic LX200. Według serwisu CameraBeta model ten będzie wyposażony w 20-megapikselową matrycę Live MOS od Sony (z obsługa ISO do 51200), system AF z technologią DFD, duży elektroniczny wizjer OLED, uchylny ekran LCD, wbudowany filtr ND oraz lampę błyskową.