Strona 57 z 69 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 689

Wątek: Nowy Panasonic LX100

Awatar robertos102
    Mieszka w
    Kazimierz Biskupi
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Troche słabo z tym syfem, tym bardziej że swoje kosztuje....Mam nadzieje,że test będzie, mimo wszystko

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Test będzie. Najwyżej czeka mnie trochę stemplowania na zdjęciach
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Test będzie. Najwyżej czeka mnie trochę stemplowania na zdjęciach
    Szkoda, bo nie wniesie to poprawy jakości, co najwyżej podniesie tylko estetykę. Jeśli idzie o sprzęt testowy to jednak plus dla Olka się należy
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    222
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Tak zasysa syfy? No to ogromny minus dla Panasa...
    Być może to specyfika tego modelu? Mam dwa Panasy - G1 i G5, w których tego problemu nie ma. Pierwszego używałem przez cztery lata, a drugiego mam od trzech i ani razu nie musiałem czyścić w nich matryc (obydwoma korpusami zrobiłem tysiące zdjęć w różnych warunkach). System czyszczenia jest w nich z pewnością nie mniej skuteczny od tego z Olympusów. Pewnie bardzo dużo zależy od tego jak kto obchodzi się ze sprzętem. Jak mawiają u nas : ''jak dbosz, tak mosz''.

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Operator Zobacz posta
    Być może to specyfika tego modelu? Mam dwa Panasy - G1 i G5, w których tego problemu nie ma. Pierwszego używałem przez cztery lata, a drugiego mam od trzech i ani razu nie musiałem czyścić w nich matryc (obydwoma korpusami zrobiłem tysiące zdjęć w różnych warunkach). System czyszczenia jest w nich z pewnością nie mniej skuteczny od tego z Olympusów. Pewnie bardzo dużo zależy od tego jak kto obchodzi się ze sprzętem. Jak mawiają u nas : ''jak dbosz, tak mosz''.
    Panaś G1 u mnie zassał paprocha. Ze sprzętem obchodziłem jak zwykle z niezwykłą pieczołowitością.Używane z kitowym 14-45 i Olkowym ZD70-300.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Operator Zobacz posta
    Mój GX1 też nie ma problemów z syfami.

Nie wiem czy ktoś wie ale w LX100 producent (pewnie z uwagi na zamkniętą budowę i dodatkowe koszta) zrezygnował z automatycznego systemu czyszczenia matrycy i wszystkie zassane syfki mogą wylądować na matrycy.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    Panaś G1 u mnie zassał paprocha. Ze sprzętem obchodziłem jak zwykle z niezwykłą pieczołowitością.Używane z kitowym 14-45 i Olkowym ZD70-300.
    Określenie "zassał" w przypadku aparatu z wymiennymi obiektywami to tak nieco na wyrost chyba użyte...
    Gorzej jak takie cuś ma miejsce w aparacie z niewymiennym obiektywem, czyli chyba można powiedzieć kompakcie.
    Czy to jest akurat "problem" u Panasonica, chyba raczej nie. Kilka osób też zgłaszało takie uwagi co do kompaktu Olympusa XZ-2
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Określenie "zassał" w przypadku aparatu z wymiennymi obiektywami to tak nieco na wyrost chyba użyte...
    Gorzej jak takie cuś ma miejsce w aparacie z niewymiennym obiektywem, czyli chyba można powiedzieć kompakcie.
    Czy to jest akurat "problem" u Panasonica, chyba raczej nie. Kilka osób też zgłaszało takie uwagi co do kompaktu Olympusa XZ-2
    W czym problem, zassał to zarobi serwis...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    W czym problem, zassał to zarobi serwis...
    Lub dołoży do interesu. Nie wyobrażam sobie inaczej aby w aparacie (na gwarancji) z niewymiennym obiektywem, serwis na swój koszt nie usuwał zanieczyszczeń z matrycy, takich widocznych na zdjęciach.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar rados
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Lub dołoży do interesu. Nie wyobrażam sobie inaczej aby w aparacie (na gwarancji) z niewymiennym obiektywem, serwis na swój koszt nie usuwał zanieczyszczeń z matrycy, takich widocznych na zdjęciach.
    Usunie.