Strona 36 z 69 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 689

Wątek: Nowy Panasonic LX100

Jd
    Gość

Odp: Nowy Panasonic LX100

Leice nie wziąłem z trzech powodów. Po pierwsze brak gripa. W Panasie trzymadełko jest. Po drugie ten program co daja dodatkowo jest mi niepotrzebny. 550 zł (jak na dzisiaj bo nie wiadomo ile ostatecznie sobie policzą - LX miał byc za 3.700 a niektorzy sobie licza 4.000) pieszo nie chodzi.Po trzecie nie zamierzam szpanować Lumix jest taki nie rzucajacy sie w oczy. !!!

PS Baterie dodatkowe zamowiłem w ADKO ( firmy OTB) dwie sztuki za 80 zł z przesyłką. Nie zamierzam upaść na głowe i dac 250-300 zł za oryginał. Zapasowe ogniwa to takie psychologiczne zabezpieczenie , ze w razie czego coś jest pod ręką.
    Nad futerałem sie zastanawiam. A automatycznego dekielka nie kupie bo orginał ma dziurke i smycz co jest dzisiaj rzecza niespotykaną.
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 2.11.14 o 19:58

| OlyJedi
    Mieszka w
    WROClove
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    ... automatycznego dekielka nie kupie bo orginał ma dziurke i smycz co jest dzisiaj rzecza niespotykaną.
    hmm takie coś to ja mam już w LX3.

z gripem się zgadzam, zawsze to jakas podpora, tym bardziej ze ja mam malutkie dłonie
    z ceną też się zgadzam i to jest dla mnie najważniejszy powód
    natomiast nie wiem jak "wywołują" jpgi oba aparaty?
    i jestem w stanie tę różnicę dołożyć, jeżeli będę widział różnicę na korzyść Lki.
    pewnie skończy się na LXe! bo cena ma dla mnie znaczenie. i co ważniejsze termin, Leica ma być w drugiej połowie miesiąca... co równe jest także ostatniego dnia listopada
    było Lustro jest panasonic lumix Lx100
    (brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Też chciałem kupić LX100, póki nie zobaczyłem sampli zdjęć z Leica D-Lux. Na forum dpreview jakiś Holender pokazał sample jpeg z przedpremierowej wersji i powiem szczerze, że żadne zdjęcia z LX100 pokazane do tej pory nie były tak dobre jak te z Leici. Ja czekam do drugiej połowy listopada

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez A13 Zobacz posta
    Też chciałem kupić LX100, póki nie zobaczyłem sampli zdjęć z Leica D-Lux. Na forum dpreview jakiś Holender pokazał sample jpeg z przedpremierowej wersji i powiem szczerze, że żadne zdjęcia z LX100 pokazane do tej pory nie były tak dobre jak te z Leici. Ja czekam do drugiej połowy listopada
    Być może ten jakiś Holender to nieprzypadkowy i całkiem dobry fotograf . Możesz podać link do tych zdjęć?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez A13 Zobacz posta
    Witam !

Leica D-Lux ma sensor 1/1.7" a LX100 4/3" a to jednak spora roznica.
    Chodzi tutaj o DR i utrzymywanie duzej szczegolowosci na jak najwiekszym zakresie ISO oraz uzyskiwanie bardziej rozmytego tla.

Co do sampli to dobry fotograf potrafi swietnie wykorzystac to co oferuje dany model aparatu madrze unikajac
    najslabszych jego stron.

Najlepiej miec oba aparaty i potestowac, ktory lepszy dla wlasnych zastosowan

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Być może ten jakiś Holender to nieprzypadkowy i całkiem dobry fotograf . Możesz podać link do tych zdjęć?
    Chyba chodzi o tego:
    http://www.dpreview.com/forums/post/54632760
    jpg faktycznie jest b.przyjemny.

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !

Leica D-Lux ma sensor 1/1.7" a LX100 4/3" a to jednak spora roznica.
    Chodzi tutaj o DR i utrzymywanie duzej szczegolowosci na jak najwiekszym zakresie ISO oraz uzyskiwanie bardziej rozmytego tla.

Co do sampli to dobry fotograf potrafi swietnie wykorzystac to co oferuje dany model aparatu madrze unikajac
    najslabszych jego stron.

Najlepiej miec oba aparaty i potestowac, ktory lepszy dla wlasnych zastosowan

Pozdrawiam
    D-lux type 109 to klon LX100 z tym samym sensorem 4/3
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta

D-lux type 109 to klon LX100 z tym samym sensorem 4/3
    Witam !

A tego to nie wiedzialem.
    Faktycznie D-lux type 109 ma sensor 4/3 czyli jakosc szkla i soft bedzie mialo najwieksze znaczenie.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Znalazłem jeszcze taki link w niezrozumiałym języku ale jest sporo zdjęć wykonanych LX100, porównań z innymi aparatami Panasa + kilka filmów pokazujących jakieś funkcje którymi nie za bardzo się interesuję bo i tak ostateczną decyzję podejmę za kilka miesięcy:
    http://www.popco.net/zboard/view.php..._review&no=964
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi
    Mieszka w
    WROClove
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

@ Darekw1967
    Widzisz Darku wystarczyło dokładnie przeczytać wątek.
    Pisaliśmy już jaki to konkretny model Leica oraz wymieniliśmy wstępnie różnice jaki są między tymi modelami bazując wyłącznie na dostępnej specyfikacji

@ A13
    Kiedyś jak się szykowałem do swojego LXa, to wyczytałem w necie, że klon mojego LXa generuje ładniejsze jpg. Niestety różnica w cenie była ogromna i zrezygnowalem. Nie mogłem też znaleźć dobrych porównań. Może to tylko magia tej kropki. Nie wiem.
    Dzisiaj sprawa wygląda ciekawiej. Roznica jest mniejsza i do zaakceptowania przeze mnie.
    Zeby tylko ta magiczna różnica była
    Zdjęcia robione przez rożne osoby w różnych warunkach nie mają znaczenia przy porownaniu. Takie jest moje zdanie.
    Nie zmienia to faktu, że mam ogromną ochotę na jeden albo drugi.
    było Lustro jest panasonic lumix Lx100
    (brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)