Wrzuć pare zdjęć w różnych warunkach oświetleniowych jesli możesz.
Wrzuć pare zdjęć w różnych warunkach oświetleniowych jesli możesz.
kiedyś GH2, 45 1.8, Metz 44. teraz 6D, 24-70 2.8 ll, YN 568EX, YN 622C
mój facebook
... i dotykowym![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Niektóre sklepy sprzedają z wersją dotykowa mam ochotę kupić poużywać z rok i potem oddać jako niezgodny ze specyfikacja
http://www.oleole.pl/kompakty/panaso...rny.bhtml#opis
Ostatnio edytowane przez MARSCooL ; 2.11.14 o 13:44
X-E1, X-T10, trochę szkieł i ostatnio po zbyte LX-100, A7II,
Ruchomy wizjer w GX7 uzyłem tylko do ustawienia dioptri (bo bez odchylenia go w pionie nie idzie tego zrobić) tak aby uzywac go bez okularów. Gibany ekran kilka razy a dotyk sprawdziłem tylko jak działa. Tak ,że dla mnie te różnice nie istnieją. Minusem w GX7 było to , ze wizjer był w proporcjach 16:9 i przez to obraz wydawał sie mały. Mozna było ustawic 4:3 ale z boku były czarne pasy a wysokość pozostawała ta sama co w 16:9.
Ze specyfikacji GX7
"wizjer elektroniczny, kolorowy, 2 764 800 punktów, pole widzenia: 100%, proporcje 16:9, powiększenie: x 1.39, punkt oczny: 17.5 mm, czujnik zbliżenia oka, możliwość odchylenia w górę o 90 stopni, korekcja dioptrii: od -4.0 do +3.0"
Ostatnio edytowane przez Jd ; 2.11.14 o 14:16
Do makro używam i gibanego i dotyku. Pewnie będzie mi brakować. Ale za to jest sterowanie z telefonu wiec może to się sprawdzi
X-E1, X-T10, trochę szkieł i ostatnio po zbyte LX-100, A7II,
ja podobnie jeśli chodzi o dotyk - wyłączyłem. Ale ruchomy ekran bardzo często służył - ostatnio np. zdjęcie grzyba do gazety, no nie da rady bez tego. Czy ujęcia z góry lub w ciasnocie na imprezach.
Rozwiązanie to wifi i smartphone, ale czy będzie mi się chciało..![]()
kiedyś GH2, 45 1.8, Metz 44. teraz 6D, 24-70 2.8 ll, YN 568EX, YN 622C
mój facebook
Nie będziei nie będzie wygodnie.
Gibanego ekranika nic nie zastąpi![]()
nie!!! nie ma wg mojej subiektywnej oceny lepszego dla mnie aparatu.
chyba że sklonowana Leica
co nie zmienia obiektywnej oceny, że gibasa nic nie zastąpi! smutne ale prawdziwe.
wspomniecie moje słowa "następca nie będzie miał wizjera ale za to gibany ekran wrzucą... może coś jeszcze poprawią.. ale nic ważnego".
ja się tylko zastanawiam miedzy LXem a Lką.
i nie ma dla mnie żadnego znaczenia logo, kształty przycisków, kolor lub inne drobne różnice w modelach.
interesuje mnie wyłącznie obrazek i to wyłącznie w jpg'u. rawy sobie wywołam... choć unikam tego jak ognia.
powód banalny, brak czasu, brak zleceń - to jest tylko moje hobBBby
i już to chyba gdzieś pisałem, największą zaletą tego (lub temu podobnych) aparatu dla mnie, jest brak możliwości rozbudowy (pomijam baterię, etui itd).