Przyłączam sie, najlepiej z jakimś słoikiem Pro/Top Pro.
Przyłączam sie, najlepiej z jakimś słoikiem Pro/Top Pro.
Wieczorkiem coś zarzucę.Zamieszczone przez Dag
Fuji S5 Pro
Również posiadam E-400. Jak będę miał odrobinę czasu, to wrzucę jakieś fotki
Co do ergonomii, to wydaje mi się, że grip w tak małym aparacie jest kompletnie zbyteczny. Fotografuję czasem przy użyciu cholernie ciężkiego, manualnego (m42) optomax'a 135mm i jak trzymam lewą dłoń pod obiektywem, to nic mi nigdzie nie leci, a mogę to wszystko zmieścić do torby na większy kompakt![]()
E-400 jest fajny ... do torebki żony by pasował![]()
Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.
Żona jako fotograf, czy w charakterze "stworzenia jucznego"? :P
Gdzieś czytałem że stylistyka E-400 ma być właśnie nawiązaniem do analogowej linii OM.
Magus, ale przecież tu nie wygrywa ten, który ma większego (cokolwiek to znaczy), nieprawdaż?Zamieszczone przez Magus
![]()
pozdrawiam,
Krzysiek
I jest - nawet dość wyraźnie :
Odnośnie twojego pytania ... i jedno i drugie najlepiej![]()
Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.
Qbic, wiem, że prosiłeś o sample z lepszymi słoikami niż kitowe (chyba, że mogą być po sarepskiej?), ale może te kilka plików też wniesie coś do tematu. Fotki robiłem zestawem E-400 + ZD 14-42 w celu późniejszej zabawy z wywoływaniem ORF-ów. Na wszystkich jest dużo słońca i niebieskiego nieba, no i są robione przy ISO 100.
PB020132.ORF
PB020144.ORF
PB020146.ORF
PB020150.ORF
PB020156.ORF
Pliki mają oczywiście po 21 MB![]()
pozdrawiam,
Krzysiek
Dziękuję
Właśnie zabieram sie do oglądania.
Pliki bardzo przypominają jakościowo to co wychodzi z E-1.
Dopatrzyłem sie ze masz chyba uszkodzony jeden pixel (dobrze widoczny na PB020144), czy aparat ma funkcje mapowania uszkodzonych pixeli?
Na minus w stosunku do E-1 jest to ze jest dużo więcej kolorowego szumu. Jutro postaram sie to jakoś porównać z E-510.
Gdyby nie ten kolorowy szum to na pewno kupiłbym tą maleńka lustrzankę (chociażby jako backup), na razie nie podejmuje jeszcze decyzji.
Jeszcze raz dzięki za materiał.