Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 109

Wątek: E-400 / Typ sensora?

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dag
    wyslij do mnie DHL'em po kilku dniach odsylam tak samo

Już nie raz widziałem "efekty" przewożenia DHLem.
    pozdrawiam,
    Krzysiek

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kamionka Mała
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mathu
    Na pewno szumi mniej od E-1 i E-500. Jest niestety wada - przy wysokich czułościach przy lewej krawędzi zdjęcia widać niebieski szum spowodowany zakłóceniami z body (?). Zależnie od naświetlenia w tamtym obszarze, albo w ogóle go nie widać, albo jest trochę irytujący i trzeba przycinać.
    Matryca mi się podoba, bardzo dobrze działa odzyskiwanie przepaleń.

Porównanie z E-1:

http://www.zs2.hu/csgzsfoto/technical/e1e400/
    W moim przypadku przy ISO1600 po lewej stronie pojawia się czerwony szum. Zauważyłem go dopiero na którymś z kolejnych zdjęć i intensywność sporo zależy od czasu migawki.

Któryś z Kolegów pytał o fotki 60sek. wychodzą całkiem przyzwoice, ale automatycznie aktywuje się funkcja NR.

qbic
    Gość
    Jezeli to NF = "Dark frame substraction" to bardzo dobrze.

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Coś dla fanów kombinacji Oly-Kodak. Niektórzy spekulują, że matryca E-400 miała pierwotnie trafić do E-3. Szkoda? Nie szkoda? LINK
    pozdrawiam,
    Krzysiek

qbic
    Gość
    Dosyć Rozsądny gość. można poczytać co myśli na dpreview. (na forum olymp.)

Awatar mathu
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MichalS
    Któryś z Kolegów pytał o fotki 60sek. wychodzą całkiem przyzwoice, ale automatycznie aktywuje się funkcja NR.
    Jeżeli włączy się ja w menu...
    Dodatkowo DFS usuwa niebieski zafarb.
    Fuji S5 Pro

qbic
    Gość
    Co to DFS? bo chyba nie "Depth First Search" :P ?

PS: interesuje mnie czy RAW iso 100 NRff nadaje sie do użycia bez obróbki.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    zibi:
    no to poczułeś ile znaczy dobry wizjer... szkoda że taki obiektyw dla łosi był podczepiony, lekka profanacja.
    pokazuj zdjęcia lepiej...
    Tak KarooL wizjer tu Kdyszka jest wielka. Nie można mieć żadnych zastrzeżeń, ale prze ten obiektyw chyba połowa wartości aparatu upadła. Pstrykałem w trudnych warunkach bo od około południa do wieczora na hali sportowe. Dla mnie to był jeden wielki eksperyment .
    Moge powiedzieć Ci, że nigdy nie kupie uniwersalnego obiektywu po tym doświadczeniu.
    Sromotnie mnie zawiódł AF. Jeśli taki ma być AF który jest niby tuż za nikonem, to ja dziękuję.
    Przy krótszych czasach w ogóle sie nie dało zrobić zdjęcia, a pstrykałem ISO1600. Czasem miałem wrażenie że mam kompakt . Już teraz zastanawiam sie czy warto brać dual kita bo mnie pewnie wkurzy.... Jako dodatkowy plus mogę pokreślić bardzo dobrą jakość tego ISO1600 (nie umiałem go ustawić na 3200 ). Niskie szumy, domyślne puszczenie Ninja, załatwia sprawę..... Akumulator dobrze trzyma. Pstryki nie są artystyczne dlatego nie puszczam, ale edukacyjnie udostępnię bo robiłem RAW+JPG i mam w formacie DNG. Można sobie polookać Jak ktoś chce wrzucę na FTP. Mnie rozwalił ciężar zestawu, jednak 510 będzie lepszy dla mnie. A przy okazji i stabilizacja nie jest aż taka znów rewelka w nim. Dużo zdjęć miałem poruszonych. Natomiast głębia tonalna chyba OK. Nawet nieźle widać w cieniach. Suma sumarum aparat bardzo dobry (nie z tym obiektywem) ale nie dla mnie....
    Ale sie rozpisałem
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Awatar mathu
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Co to DFS? bo chyba nie "Depth First Search" :P ?
    Dark Frame Subtraction.
    PS: interesuje mnie czy RAW iso 100 NRff nadaje sie do użycia bez obróbki.
    E400 nie ma odszumiania, Noise Reduction w menu to jedynie DFS.
    Fuji S5 Pro

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    mathu - wpusc w obieg jakies rawy ( z e400) z widoczkami, jakis las, pole ...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów