Właśnie tego sie obawiałem
Interline CCD, oraz dynamika 64 dB, blooming protection tylko 100X
dla porównania
E-1 ma FFT CCD i 67 dB dynamiki, blooming protection 1000X
dzięki za info![]()
Właśnie tego sie obawiałem
Interline CCD, oraz dynamika 64 dB, blooming protection tylko 100X
dla porównania
E-1 ma FFT CCD i 67 dB dynamiki, blooming protection 1000X
dzięki za info![]()
na dpreview byly dyskusje i porownania zdjec z e-400 i e-410/e-510, ciagnace sie kilometrami. ja nie widzialem zadnej roznicy w rozpietosci tonalnej. byly nieznaczne roznice w kolorach, ale nie jestem w stanie powiedziec, ktory wypada lepiej. byly natomiast roznice w poziomie szumow.
Ponawiam prośbę o ORF-a z E-400na iso 100 i czasie 60 sekund.
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum, gdyż jestem tu nowy.
I od razu do rzeczy. Jakiś czas temu na stronie olympusa znalazłem informację, że E-400 istotnie ma sensor Interline CCD. Chciałem zapodać to szybciej, ale nie dość, że uprzedził mnie osiołek, to za diabła nie mogłem sobie przypomnieć w czym to było. Pół godzinki poszukiwań w historii przeglądarki i jest: http://www.olympus-europa.com/consumer/dslr_6839.htm
Mam też propozycję. Może ktoś z większym doświadczeniem zechciałby zabawić się w Pogromcę Mitów nt. E-400 i potestować mój egzemplarz powiedzmy przez 1-2 dni? Nie widzę przeciwwskazań! Ja jestem za cienki w uszachDobrze gdyby był to ktoś, kto posiada E-1, bo nie ukrywam, że sam jestem ciekaw takowej konfrontacji
Jestem z Gdańska... co widać, słychać i czuć...
![]()
Raz jeszcze wielkie ukłony dla wszystkich forumowiczów!
pozdrawiam,
Krzysiek
szkoda ze nie z Krakowa![]()
qbic:
nie rób jaj, może jeszcze weź latarkę i poszukaj kogoś z E-400 i 35-100... ten aparat kupują raczej początkujący i:
- nikt raczej nie ma na nim słoika pro
- nikt nie będzie Ci robił minutowej ekspozycji...
W 3city forumowiczów, z tego co widzę, dostatek, więc może jakoś wspólnymi siłami zorganizujemy sparing z E-400 w roli głównej? Dla dobra ogółu wypożyczę swojego sprzęta komuś zaufanemu.
pozdrawiam,
Krzysiek
Witaj,Zamieszczone przez cavier
trochę pogoda nie robi na taki sparing, dwa tygodnie temu było bardzo sympatyczne spotkanie. Ale może coś jeszcze uda się "wymodzić". Ktos doświadczony też się pewnie znajdzie...
Pozdrawiam
Sebaa
"Kto umiera bogatszy ten wygrywa"
"Życie jest pasmem straconych okazji"
"Dzień w którym kupię karabin nadchodzi."
O spotkaniu wiem, ale nie było mnie wtedy na miejscu. Pogoda, cóż... to w końcu listopad. Powiem krótko, moja oferta jest cały czas aktualna. Jeśli ktoś znajdzie czas, ochotę, a przede wszystkim pogodę za oknem, to śmiało na maila lub PW![]()
Sorry za mały OT!
pozdrawiam,
Krzysiek
wyslij do mnie DHL'em po kilku dniach odsylam tak samo![]()