Miałeś kiedyś starego analoga bez gripa? :>Zamieszczone przez KaarooL
Ja w konstrukcji E400 nie widzę nic niewygodnego.
Miałeś kiedyś starego analoga bez gripa? :>Zamieszczone przez KaarooL
Ja w konstrukcji E400 nie widzę nic niewygodnego.
Fuji S5 Pro
mathu:
trzymałeś kiedyś OLKA z 7-14 i FL-50 przez 3 godziny? może być nawet 14-54 i wątpię żeby udało Ci się "komfortowo" używać E-400 z osprzętem bo to nie jest maszyna do tego przeznaczona.
pomijam już fakt że większe obiektywy będą wystawać na dole, poza obrys korpusu.
p.s. żeby nie było różowo, to E-330 też ma za płytki grip i łapa boli...
Ale to nie jest nowy styl trzymania, tylko właśnie stary, bez gripa :>Zamieszczone przez KaarooL
Oczywiście trzyma się go gorzej niż superwygodny E-1, ale na pewno nie trzyma się go źle.
Fuji S5 Pro
z Dziadkiem to można było 8 godzin biegać i ręka nie bolała - wyprofilowanie prawej części i głęboki grip były bezkonkurencyjne.
gmeralem sobie przy rawach z e400 i e410 juz jakis czas temu, fajniej jest w 400 jak dla mnie (pracuje sie nad materialem podobnie jak z E1) , LV taki jak w 410 zupelnie mnie nie grzeje, na + w 410 to nowszy procesor wiec szybkosc
tylko jesli ma sluzyc jako aparat do kieszeni to jaki obiektyw do niego podpiac? kit 14-42 zupelnie mi nie odpowiada z kilku powodow, moze pojawi sie w koncu stalka 25mm, niech juz bedzie f 2.8, aby tylko byla mala i ostra!
KarooL ja w sobote trzymałem przez 8h K10D. Oczywiście na pasku mi wisiał na szyi, ale sporo zdjęć robiłem..... Do dziś mnie boli prawa rękaZamieszczone przez KaarooL
od dźwigania tej cegły. Od ciężaru obiektywu wisząc na szyi przekrzywiał sie w dół i opierał dolną krawędzią o klatkę co dawało efekt stałego opierania się o krawędź stołu (nieprzyjemne)...
A obiektyw to nie była wielka lufa: ale takie uniwersalne coś: 18-200 SIGMA F3.5 - 5.6
/*...................*/
/* ...........................*/
zibi:
no to poczułeś ile znaczy dobry wizjer... szkoda że taki obiektyw dla łosi był podczepiony, lekka profanacja.
pokazuj zdjęcia lepiej...
Mam pytanie, skoro ten sensor Kodaka byl taki dobry to dlaczego Olympus z niego zrezygnował?
wydaje mi się, że przez szum Oly zrezygnował z Kodaka. Ciekawe jak by się spisywał nowy sensorek Kodaka z luminancją w Olkach.
a moze chodzilo o LV ?