Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 109

Wątek: E-400 / Typ sensora?

Awatar mathu
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    a ja się bujałem z tematem E-400/E-330 przez krótką chwilę. po wzięciu do ręki E-400 od razu przestałem się nim interesować - za mały i dość niewygodny. z kitem można tego używać, ale po podpięciu dużej lufy chyba nikt nie utrzyma go jedną ręką. nowy styl trzymania nie każdemu pasuje.
    Miałeś kiedyś starego analoga bez gripa? :>
    Ja w konstrukcji E400 nie widzę nic niewygodnego.
    Fuji S5 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    mathu:

trzymałeś kiedyś OLKA z 7-14 i FL-50 przez 3 godziny? może być nawet 14-54 i wątpię żeby udało Ci się "komfortowo" używać E-400 z osprzętem bo to nie jest maszyna do tego przeznaczona.

pomijam już fakt że większe obiektywy będą wystawać na dole, poza obrys korpusu.

p.s. żeby nie było różowo, to E-330 też ma za płytki grip i łapa boli...

Awatar mathu
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    mathu:

trzymałeś kiedyś OLKA z 7-14 i FL-50 przez 3 godziny? może być nawet 14-54 i wątpię żeby udało Ci się "komfortowo" używać E-400 z osprzętem bo to nie jest maszyna do tego przeznaczona.

pomijam już fakt że większe obiektywy będą wystawać na dole, poza obrys korpusu.
    Ale to nie jest nowy styl trzymania, tylko właśnie stary, bez gripa :>

Oczywiście trzyma się go gorzej niż superwygodny E-1, ale na pewno nie trzyma się go źle.
    Fuji S5 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    z Dziadkiem to można było 8 godzin biegać i ręka nie bolała - wyprofilowanie prawej części i głęboki grip były bezkonkurencyjne.

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    gmeralem sobie przy rawach z e400 i e410 juz jakis czas temu, fajniej jest w 400 jak dla mnie (pracuje sie nad materialem podobnie jak z E1) , LV taki jak w 410 zupelnie mnie nie grzeje, na + w 410 to nowszy procesor wiec szybkosc
    tylko jesli ma sluzyc jako aparat do kieszeni to jaki obiektyw do niego podpiac? kit 14-42 zupelnie mi nie odpowiada z kilku powodow, moze pojawi sie w koncu stalka 25mm, niech juz bedzie f 2.8, aby tylko byla mala i ostra!

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    mathu:
    p.s. żeby nie było różowo, to E-330 też ma za płytki grip i łapa boli...
    KarooL ja w sobote trzymałem przez 8h K10D. Oczywiście na pasku mi wisiał na szyi, ale sporo zdjęć robiłem..... Do dziś mnie boli prawa ręka od dźwigania tej cegły. Od ciężaru obiektywu wisząc na szyi przekrzywiał sie w dół i opierał dolną krawędzią o klatkę co dawało efekt stałego opierania się o krawędź stołu (nieprzyjemne)...
    A obiektyw to nie była wielka lufa: ale takie uniwersalne coś: 18-200 SIGMA F3.5 - 5.6
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    zibi:

no to poczułeś ile znaczy dobry wizjer... szkoda że taki obiektyw dla łosi był podczepiony, lekka profanacja.

pokazuj zdjęcia lepiej...

Oleryk
    Gość
    Mam pytanie, skoro ten sensor Kodaka byl taki dobry to dlaczego Olympus z niego zrezygnował?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    wydaje mi się, że przez szum Oly zrezygnował z Kodaka. Ciekawe jak by się spisywał nowy sensorek Kodaka z luminancją w Olkach.

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    a moze chodzilo o LV ?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów