Strona 16 z 16 PierwszyPierwszy ... 6141516
Pokaż wyniki od 151 do 158 z 158

Wątek: Promocja na grip do E3

| OlyJedi Awatar Krolik77
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo Zobacz posta
    podczepię sie tutaj z moim pytankiem

Czy też tak macie że dłuuuuugo używacie gripa i nagle zamiast pokazać połowę naładowania baterii to pokazuje się czerwona ikonka że bateria padnie (jest praktycznie rozładowana)?
    hmm.... może to wina tego że jeden akumulatorek ma dwa lata a drugi jest nowy ...

pozdrawiam
    U mnie jest tak samo . Mam dwa akumulatorki jeden orginalny drugi Hahnel . Do wczoraj miałem wpełni naładowane akumulatorki tak przynajmniej pokazywał aparat . Wczoraj po poludniu nagle pokazała się czerwona ikonka i nie wiem czy już ładować czy nie . Jak aparat poleży trochę wyłączony to pali się zielona ikonka i trwa to do dzisiaj . Teraz nie wiem czy już ładować czy nie . Akumulatorki mam nowe dopiero raz ładowane .
    D7000+Grip, N16-85mm,S100-300/4,Slik DX700 PRO ,Lowepro Flipside 300

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Niestety w tym przypadku jest fatalna niedoróbka Olympusa. Stan naładowania baterii jest sygnalizowany tylko przez dziesięć sekund po włączeniu aparatu i potem pokazuje tylko stan wyładowania. Nie ma żadnego, że jest 50%, 70% itd. Ja także tak miałem z baterią Olego i Hahnelem. Zaświeciło na czerwono i zgłupiałem, czy dwie do wymiany? Wyjąłem jedną baterię na czuja i dołożyłem naładowaną i chodził, ale na boga nie wiem, która pierwszw się wyładowała. Tu, wydaje mi się, żółci nie dopracowali.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

rocco
    Gość
    Zakładajcie po jednej.
    Nie dość, że będzie dokładniej to i całość będzie lżejsza

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Rocco, tu chyba masz rację, bo przecież chodzi o wygodny uchwyt, a wymiana baterii w gripie to dosłownie trzy sekundy.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Krolik77 Zobacz posta
    Do wczoraj miałem wpełni naładowane akumulatorki tak przynajmniej pokazywał aparat . Wczoraj po poludniu nagle pokazała się czerwona ikonka i nie wiem czy już ładować czy nie . Jak aparat poleży trochę wyłączony to pali się zielona ikonka i trwa to do dzisiaj . Teraz nie wiem czy już ładować czy nie . Akumulatorki mam nowe dopiero raz ładowane .
    mam dokładnie to samo.... z tym ze ja mam dwa oryginalne Olympusa (ale o różne wiekowo)...
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    W E-300 + HLD-3 chyba było podobnie.
    Poprawili to za pomocą firmwaru 1.2

"E-300 Firmware Ver1.2 has incorporated the following upgrade.
    - The battery check indicator for use with the HLD-3 Power battery holder has been improved."
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez skow Zobacz posta
    W E-300 + HLD-3 chyba było podobnie.
    Poprawili to za pomocą firmwaru 1.2

"E-300 Firmware Ver1.2 has incorporated the following upgrade.
    - The battery check indicator for use with the HLD-3 Power battery holder has been improved."
    Jack właśnie o tym kiedyś wspominał i zalecał wgranie bo poprawia "wyciąganie" prądu z gripa.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    no a jest jakaś poprawna do E-3 i gripa? (firmware) bo u mnie nadal tak głupio pokazuje stan naładowania akumulatora.
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać