Strona 14 z 16 PierwszyPierwszy ... 41213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 158

Wątek: Promocja na grip do E3

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

problem z gripem?

gdzieś pamiętam (może nawet w tym wątku) ktoś pisał ze miał problemy z grip'em. Czy ta osoba mogłaby napisać co się konkretnie działo....
    Ja wczoraj poszedłem na testy (focenie nocne) no i po jakimś czasie - nie wiadomo czemu - w LV aparat przestał ostrzyć.... zresztą później miałem wrażenie ze wogle coś ostrość nawala. No i ogólnie coś od samego początku syczał... takie brzęczenie "prądowe".
    Do końca tego wypadu fotograficznego od pewnego momentu fotki były nieostre...

Dziś rano wkurzyłem się i odczepiłem gripa no i wygląda że jest chyba OKI (co prawda sprawdziłem to tylko w ciągu 1min...).
    Czy jest możliwe ze grip ma taki wpływ na body?

pozdrawiam

P.S.
    Jeśli było nawet w tym wątku to przepraszam ze nie znalazłem.. ale aktualnie pracuje na takim łączu ze jeden wątek otwiera sie 3minuty Ewentualnie proszę o nr strony na której to jest.
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

rocco
    Gość
    Ja pisałem:
    https://forum.olympusclub.pl/showthr...highlight=grip
    Ale to nie były moje problemy i nie z gripem do E-3.
    Ostatnio edytowane przez rocco ; 25.04.08 o 09:04

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo Zobacz posta
    Czy jest możliwe ze grip ma taki wpływ na body?
    1. Zasilanie - tu raczej nie powinno być problemu - gdyby były to aparat powinien sygnalizować wyczerpanie akumulatorów. "Syczenie elektryczne" - na powstanie (a w dodatku ciągłego) łuku elektrycznego to raczej za małe prądy, napięcia. "Brzęczenie elektryczne" - transformatora 50Hz raczej tam też nie ma.

2. Sterowanie - być może jeśli nastąpiło trwałe zwarcie jakiegoś przycisku/pokrętła. W gripie do E-300 był przełącznik odłączający przycisk AF/migawka od aparatu. Jeśli w gripie do E-3 jest tak samo to poeksperymentuj z tym przełącznikiem.

PS. Może, któryś z właścicieli E3+grip zaprezentuje zdjęcia ze szczegółami technicznymi (np. styki) gripa.
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez skow Zobacz posta
    PS. Może, któryś z właścicieli E3+grip zaprezentuje zdjęcia ze szczegółami technicznymi (np. styki) gripa.
    ja obfoce w weekend bo i tak chce inne rzeczy dot. e3 focic.

Co gripa to chyba w moim przypadku coś grip sieje... jeszcze potestuje w weekend. A jak cos bedzie nie tak to serwis :P

pozdro
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    OIDP black_bird... miał taki problem (tzn z gripem)
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    thx grizz za info

specjalnie do skow (takie fotki na szybcika)

duży ten skurczybyk :P
    https://forum.olympusclub.pl/showthr...034#post176034

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo Zobacz posta
    thx grizz za info

specjalnie do skow (takie fotki na szybcika)
    Dzięki.
    1. Jak się domyślam to te styki do sterowania są teleskopowe?
    2. Co to za wgłębienie obok tych styków? W aparacie jest jakiś czujnik wykrywający czy jest zwykły akumulator czy grip?
    3. Troszkę jak na mój gust ten grip jest zbyt zaokrąglony przy krawędziach przez co widać wyraźnie, że aparat i grip to dwie części (widać to na Twoim zdjęciu torba+E3+grip)
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    ad.1 - teleskopowe,
    ad.2. - sprytne wgłębienie, do którego wpinasz klapkę od aku. bo musisz ją wymontować, żeby założyć grip i coby się nie zagubiła, wymyślili takie sprytne ustrojstwo. Nic nie wiem o czujniku wykrywającym?
    ad.3. - nie jest żle, jakby był na stałe, to nie mógłbyś go odpiąć, a tak możesz i nie jest już taki wielki
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ Zobacz posta
    ad.2. - sprytne wgłębienie, do którego wpinasz klapkę od aku. bo musisz ją wymontować, żeby założyć grip i coby się nie zagubiła, wymyślili takie sprytne ustrojstwo. Nic nie wiem o czujniku wykrywającym?
    Nie zrozumiałeś. Nie chodzi mi o te wgłębienie z boku na klapkę (mam grip do E-300 i jest tam tak samo) ale to przy samych stykach. Na zdjęciu nr 2 górne wgłębienie od styków; na zdjęciu nr 3 na prawo od styków.

ad.3. - nie jest żle, jakby był na stałe, to nie mógłbyś go odpiąć, a tak możesz i nie jest już taki wielki
    To, że jest odpinany to dobrze. Chodziło mi tylko o to, że widać wyraźnie "szwy"

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    W rzeczy samej, zmusiłeś mnie do odpięcia gripa po raz wtóry, ale spoko. To wgłębienie jest na sprężynkę, która ma za zadanie w normalnym użytkowaniu wysunąć aku.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R