Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 158

Wątek: Promocja na grip do E3

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    OT.
    czy można mieszać akumulatory różnych firm... np. jakiś firmowy nowy z jakiś starym 'noname' za parę groszy? czy raczej takie mieszanki nie są wskazane?
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    Mam co prawda dwa olympusowskie, ale w tej chwili w gripie siedzi jeden firmowy i Hahnel i nie widzę jakichś komplikacji.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo Zobacz posta
    OT.
    czy można mieszać akumulatory różnych firm... np. jakiś firmowy nowy z jakiś starym 'noname' za parę groszy? czy raczej takie mieszanki nie są wskazane?
    Raczej nie, jak jeden będzie słabszy to i całość bedzie odgraniczona jego sprawnością. To samo dotyczy ładowania. Ja mam ładowarkę, która ładuje baterie każdą osobno i sprawdza jej właściwości.Na raz można włożyć 8 sztuk. Jak któraś odstaje to ładowarka pipczy i świeci na czerowno nad "inną" baterią.
    Pozdr.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    OT.
    czy można mieszać akumulatory różnych firm...
    Pewnie, że mozna.

Badałem grip do E-300 (a do E-3 konstrukcyjnie jest pewnie taki sam).
    Każda komora akumulatora (styk "+") jest połączona szerogowo z czymś co przypomina w działaniu diodę prostowniczą (czyli coś co przepuszcza prąd tylko w jednym kierunku). Obie te diody łączą się w jednym punkcie, który idzie juz do "+" aparatu.

Stąd można wkładać różne akumulatory, różnych firm, naładowane i rozładowane lub tylko jeden akumulator.
    Jeśli będzie różnica napięć na akumulatorach to prąd będzie brany (przynajmniej w większej części) z akumulatora o większym napięciu aż do czasu zrównania się napięć. Wtedy akumulatory już będą obciążane równomiernie.
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

rocco
    Gość
    OT.
    Nie wiem, czy są wskazane ale u mnie tak chodzą bez problemu.
    Jak cos wybuchnie to napiszę

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    w tej chwili odebrałem - DHL.
    Nie wiem tylko czy przypadkiem DHL nie jest częścią właśnie UPS obecnie...

ale przecież dostaliście chyba maile o tym że przesyłka jest wysłana...zapytajcie o numer i we wszystkich praktycznie firmach możecie po numerze śledzić przesyłkę.
    DHL nie jest częścią UPS, UPS wsysnął (czy tam połączył się ze STOLICĄ). A MASTERLINK to teraz DPD.
    Co do samego działania kurierów poszczególnych firm, to zależy o którym miejscy Polski mowa.
    Ostatnio edytowane przez fotomic ; 18.04.08 o 09:30 Powód: Automatyczne scalenie postów
    było sobie życie

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    właśnie otrzymałem grip'a

Nie pamiętam czy przy rejestracji sprzętu na stronie www trzeba obowiązkowo wypełnić (chyba trzeba) pole dot. daty zakupu sprzętu. Jakby to nie było sprzęt w promocji czy gratis czy jak tam zwał to należy do mnie i mogę go zarejestrować.
    Jeśli chodzi o datę to też mam drugie pytanie. Dostałem gwarancje podbitą i standardowo nie opisaną (tez nie ma daty) tak wiec jak będzie wyglądała ewentualna naprawa w razie problemów (no już parę osób zgłaszało ze coś nie było tak - no ale odrazu dostali nowe egzemplarze... no a co będzie później ).

A może dostaliście jakieś inne papiery oprócz gwarancji?

pozdrawiam
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

rocco
    Gość
    Nie ma zadnej faktury, rachunku itp jeśli o to pytasz.
    Owszem, są też cztery sztuki ulotek i instrukcji.
    Karta gwarancyjna wybite ma tylko HLD-4 (E).
    Nic więcej, ani daty ani pieczątki ani podpisu żadnego.
    Darowanemu koniowi... ?

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    Jeronimo- próbuję już drugi dzień wysłać Ci PW i kicha, pokazuje się jakiś komunikat po angielsku i nic. Co może być grane?
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ Zobacz posta
    Jeronimo- próbuję już drugi dzień wysłać Ci PW i kicha, pokazuje się jakiś komunikat po angielsku i nic. Co może być grane?
    na czas urlopu https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=11505 wyłączyłem privy (i to pewnie tez na jakiś czas) opcja email powinna działać https://forum.olympusclub.pl/sendmes...ailmember&u=64 Napisz na maila to odbiorę po pracy w domu, pozdrawiam
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Nie ma zadnej faktury, rachunku itp jeśli o to pytasz.
    Owszem, są też cztery sztuki ulotek i instrukcji.
    Karta gwarancyjna wybite ma tylko HLD-4 (E).
    Nic więcej, ani daty ani pieczątki ani podpisu żadnego.
    thx, mam dokłądnie tak samo...
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Darowanemu koniowi... ?
    tylko zapytałem... lubie mieć porządek w papierach a niestety z mojego doświadczenia wynika ze nigdy nie wiadomo co kiedy sie zepsuje i o jakie papiery poproszą...

pozdrawiam
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    OT do posiadaczy E-3 i gripa -> https://forum.olympusclub.pl/showpos...&postcount=312
    Ostatnio edytowane przez Jeronimo ; 23.04.08 o 08:19 Powód: Automatyczne scalenie postów