Witam!
Pytanie kieruję do osób, które zakupiły E-1 na przełomie VII - IX '2005r.
Pamiętacie może jaką mieliście wgraną wersję firmware do aparatu?
Spytam inaczej:
Piszcie, w którym miesiącu 2005r. kupiliście aparat i jaką mieliście wersję firmware?
Witam!
Pytanie kieruję do osób, które zakupiły E-1 na przełomie VII - IX '2005r.
Pamiętacie może jaką mieliście wgraną wersję firmware do aparatu?
Spytam inaczej:
Piszcie, w którym miesiącu 2005r. kupiliście aparat i jaką mieliście wersję firmware?
ponad 2 lata temu, jak nie trafisz na kogoś kto prowadzi pamiętnik to klęskaZamieszczone przez jones
![]()
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
myślę, że nie będzie tak żle![]()
Ostatnia aktualizacja firmware'u do wersji 1.4 miała miejsce w lutym 2005. Więcej o poprawkach jest tutaj .Zamieszczone przez jones
E - trójka plus trochę Z - coś tam...
maj 2005 - wersja bodajże 1.1 - aktualizowałem od razu do 1.4 przez OLympus Master dołaczony do do zakupionego sprzetu
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Pytam, poniewaz kupilem okazyjnie E-1.
Pierwszy wlasciciel zakupil go pod koniec wrzesnia 2005r., a firmware 1.4 ukazało sie 14.02.2005r. wiec całkiem możliwe, że będę miał "starszą" wersje oprogramowania
Niestety nigdy nie wgrywałem firmware do E-1i wolałbym tego uniknąć.
Zatem, czy jest jakaś osoba z okolic Wrocławia, Wałbrzycha, która juz to robiła i podjęła by się to zrobić ?
nie bój nic, o aktualizacji na forum w tylu miejscach. jedziesz krok po kroku i cała filozofia.
SZUKAJ
Z upgrade nie ma strachu.
Musisz tylko przestrzegać paru rzeczy:
1) akumulator do E-1 napełniony na full
2) najbezpieczniej robić upgrade z laptopa bo jak będzie skok napięcia to laptop nie zgaśnie (podejrzewam ze aparat podniósłby sie ze starym firmware ale nie testowałem).
Nie wolno dotykać żadnego przycisku podczas upgrade firmware w aparacie - no i uzbroić sie w cierpliwość. Z tego co pamiętam to upgrade trwało coś z 3 minuty.
...a o co chodzi z tą opcją: Online User Registration ?
Tez nigdy nie wgrywalem,jednak jak kupilem E 510 to nie wytrzymalem.Duzo prostrza procedura jak w DVD playerach.Zamieszczone przez jones
Moze ta rejestracja uzera to tak jak w kamerach z gornej polki-jak ciupnieta to po IP dojda po numerach z listy(jak zgloszone).