Co do wizjera mam to samo ☺
Co do wizjera mam to samo ☺
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Jak jest ciemno, czyli wtedy kiedy zauważalną jest różnica pomiędzy T/.95 SMagica 25 a f/0.95 Voitka 17,5, przydaje się sensor Sony
Poza tym bądźmy szczerzy: nic póki co nie podskoczy M5, M10, PM2 czy PL5 jeśli chodzi o odcień skóry. Panas się us_ał na jakieś swoje schematy kolorów spuszczając całą walkę na użytkowników.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Tak pokrętło po lewej do zmiany trybów pracy autofokusa (punktowy AF ; automat. wybór pola ; śledzenie ; rozpoznawanie twarzy) i przy nim przełącznik ustawiania ostrości (AFS ; AFC ; MF)
Podobny przełącznik w G1, G2 (tryb pracy migawki) znajduje się przy głównym pokrętle trybu pracy (tym z prawej) i można nim wybierać : zdjęcia pojedyncze ; zdjęcia seryjne ; bracketing ekspozycji ; samowyzwalacz.
Dodatkowo na głównym pokrętle trybów pracy w G2 jest ich 13 (P,A,S,M...itd) do wyboru, w G5 jest 8. Szkoda głównie, że w G5 zrezygnowali z tych przełączników przy pokrętłach (znaczy ten jeden chociaż mogli zostawić: tryb pracy migawki).
Ostatnio edytowane przez And.N ; 3.09.14 o 15:51
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Niewątpliwie tak, ale znów aż tak często się tego nie przestawia więc jak to przestawienie będzie trwało 3 sekundy dłużej chyba wielkim problemem nie będzie. Fakt, że w G1/G2 na seryjne/pojedyncze można przełączyć momentalnie nie odrywając oka od wizjera. G5 mimo troszkę gorszej ergonomii jest niewątpliwie lepszym aparatem od starszych konstrukcji (G2).
Edit
strOOs słusznie zauważył, że w G5 można to też zrobic nie odrywając aparatu od oka. Sam przestawiam w ten sposób niektóre funkcje krzyżakiem czy można wejść też w menu zagladając tylko w wizjer.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 3.09.14 o 17:26
W G1/G2 do ergonomii bym zaliczył jeszcze porządny grip, dzięki któremu jest jak mała lustrzanka (i jak wyższa seria GH1/GH2). G3/G5 i kolejne wersje zostały zminiaturyzowane przez znaczne pomniejszenie gripa.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 3.09.14 o 19:51