A se normalnie dołożyłem fotę. Panoramowanie w nocy, taka kombinacja alpejska![]()
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Od kilku dni probuje jakies panoramowanie zrobic i okazuje sie ze to nie takie proste jak myslalem
Pewnie brakuje mi doswiadczenia, ale mam tez wrazenie ze brak wizjera mi nie pomaga..
Niestety moja kolekcja zdjec zbyt obszerna nie jest wiec wybierac z "szuflady" nie mam co... a widze ze niektorzy tutaj sprzed paru ladnych lat zdjecia wrzucaja, np. ta formulka ( o ile mnie pamiec nie myli Brawn GP jezdzil tylko w 2009 roku )
Ale cos wrzuce, dla zasady ... bo na jakies extra wynik nie licze![]()
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia
To może i ja, jako autor tematu konkursu coś napiszę na temat panoramowania. Zawsze mnie uczono, że panoramowanie to śledzenie aparatem poruszającego się obiektu. Czyli wszystko co się nie porusza wyjdzie rozmyte, poruszone, wszystko co się porusza i jest śledzone przez aparat powinno zostać ostre. I taki był mój zamysł podając temat. Rzeczą najważniejszą jest ruch aparatu w stosunku do poruszającego się obiektu, nie odwrotnie - aparat unieruchomiony, reszta w ruchu.
Ostatnio edytowane przez A56 ; 8.09.14 o 09:07
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Zamysł autora to jedno, a interpretacja przez uczestników to drugie. Czasami brakuje nam wiedzy, czasami jej nadmiar prosi, a wręcz wymusza złamanie reguł. Poza tym w OR nie chodzi o to by trzymać się literalnie tematu, ale właśnie poddać go krótkiej analizie, przekształceniu, zmianie podejścia.
Taka mała uwaga od moderatora:
Możemy spierać się o definicje, prostować odmienne punkty widzenia, ale róbmy to szacunkiem do rozmówcy. To niestety nasunęło mi się po przeczytaniu kilku postów tej zażartej dyskusji.