Tak więc Panowie... jest to panoramowanie czy nie jest?
bo nie wiem czy głosując nie brać tego zdjęcia pod uwagę czy też może właśnie wyróżnić za pomysłowość i nietypowe podejście do tematu
jesteśmy w przedszkolu?
Wysyłasz zdjęcie do konkursu ale jeśli ono nie spełnia wymogów to nie jest brane pod uwagę.
Temat kalendarza, jaki wygrał w ankiecie to:
Od Bałtyku aż po Tatry - przyroda Polski - to polski krajobraz, fauna i flora w swym bardziej szerokoogniskowym kontekście, ale zdjęcia z teleobiektywów też będą przyjmowane.
Jest na tyle szeroki, że można do niego wrzucić absolutnie wszystko.
Ostatnio edytowane przez witwicky ; 3.09.14 o 15:27
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Nie chodzi o efekt ale o sposób jego osiągnięcia.
Załóżmy, że ze zdjęcia kamienicy z zaparkowanym przed nią samochodem, wytniemy ten samochód, "rozmażemy" tło i wkleimy z powrotem samochód. Uzyskamy efekt panoramowania tylko co to będzie miało wspólnego z panoramowaniem?
Nie!
Maciek zwyczajnie zrobił zdjęcie. Istotą panoramowania jest ruch aparatu, podążającego za poruszającym się obiektem.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Nie wiem, raczej nic, ale zrób coś takiego, a powiem czy mi się podoba.
Maćka zdjęcie podoba mi się i o ile nie będzie lepszego, to ma mój głos.
---------- Post dodany o 13:50 ---------- Poprzedni post był o 13:48 ----------
Przecież ten aparat się ruszał, a nie stał w miejscu.
Z góry przepraszam wszystkich wrażliwców:
Rany, jakie spięte poślady macie! - może jakiś lax na przeczyszczenie? na wyluzowanie?
macieknr1 ma parcie na szkło, młody być musi bo mu szybko "pęka żyłka", ale przy okazji - moim zdaniem - robi dobre zdjęcia.
Wrzućcie swoje, lepsze, które wygrają w konkurencji - problem sam się rozwiąże. Dysponując prawem głosu w tym jakże demokratycznym społeczeństwie zadecydujecie - sami, z własnej niewymuszonej woli.
swoją drogą już widzę te nowe wątkiu tłumaczące czym jest technika panoramowania i panningu, rejestracji ruchu lub wręcz fizyki i układów odniesienia.
Naprawdę - trochę luzu, nie po to wraca OlyRulez na forum by się trzęsło - no chyba, że od zdjęć, a nie kłótliwych komentarzy.
z wyrazami szacunku interesariuszom,
robert