Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Kiedyś ludzie pstrykali negatywy lub slajdy, a niedobrzy inżynierowie w laboratoriach firm foto ślęczeli nad jakimiś rozwiązaniami, które przez niektórych długo były uznawane jako droga na skróty. Jakaś matryca, która rejestruje obraz, jakiś wyświetlacz, na którym można podejrzeć zdjęcie i ewentualnie od razu poprawić ujęcie. Ewidentnie pójście na łatwiznę... Taka analogia mi się nasunęła
Pozdr
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Zastanawia mnie jedna rzecz.Jak to jest,ze kilku dopytuje o zasade panoramowania a pozniej wybiera fotke jako najlepsza mimo,ze nie jest fotka w temacie.
To tak jak by konkurs byl na fote sportowa a ktos wstawi piekny portret i wszyscy wybiora bo jest sliczny i wnuczek portretowanego gra w pilke na podworku.
W konkursie ocenia sie foty najlepsze(w temacie) a nie te ktore sie najbardziej podobaja.Jesli nie umiem,nie znam sie na danej kategorii to nie wybieram,mimo,ze jedno jest sliczne wg mnie a inne nie.Albo,bo jedno to kumpla z dzielnicy a innych autorow nie znam.
Ciekawym czy ktos nie zalozy temata w stylu"zaglosujcie na te fote",pomozcie wygrac.Wszak byly juz takie watki i kazdy na zlamanie karku lecial klikac.
Ps:Nogi sa do mycia albo do depilacji.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Niemiły jesteś dla mnie. Niesprawiedliwie.
Długo się przyglądałem po cichutku, jak drążysz jak woda w Krasie i doszedłeś końcu do suchej definicji. Tylko co ona ma wspólnego z wyrazem artystycznym i z fotograficzną kreacją czy autorskim opisem rzeczywistości. I czy warto było?
A tak w ogóle to w trybach rozkazujących mów sobie i pisuj wśród swoich zstępnych, proszę, nie do mnie.
PS. Możesz mnie sobie dodać mnie do ignorowanach jak Ci się moje wypowiedzi nie podobają.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro