Zobacz wyniki ankiety: Zagłosuj na najlepsze zdjęcie OR "Panoramowanie"

Głosujących
39. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 0 0%
  • 11 28,21%
  • 5 12,82%
  • 18 46,15%
  • 6 15,38%
  • 4 10,26%
  • 11 28,21%
  • 4 10,26%
  • 2 5,13%
  • 0 0%
  • 6 15,38%
  • 1 2,56%
  • 0 0%
  • 7 17,95%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 12 z 27 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 263

Wątek: OlyRulez "Panoramowanie"

barmichal76
    Gość

Odp: Nowy OlyRulez "Panoramowanie"

Pytanie do zwolenników ortodoksyjnego podejścia do panoramowania: gdyby Maciek stanął na środku karuzeli, przyklejony do kolumny, do której przyczepione są foteliki i obracał się z aparatem podążając za dziewczyną byłoby to panoramowanie? Tutaj wykorzystał karuzelę by razem z nią się obracać.
    Czy w konkursie pt. ""Ze statywu" odrzucilibyście zdjęcie zrobione aparatem postawionym np. na murku?
    Pozdr

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez A56 Zobacz posta
    Zdjęcie Maćka jest świetne. Bardzo mi się podoba. Ale technika wykonania tego zdjęcia to nie panoramowanie. Aparat był ustawiony na dziewczynę, nie został poruszony przez autora. Zrobił moim zdaniem bardzo ładne zdjęcie w ruchu.
    Czyli dusza z interpretacji własnej! Trzymamy się ściśle: definicji panoramowania
    A miało być tak pięknie...

---------- Post dodany o 16:41 ---------- Poprzedni post był o 16:39 ----------

Cytat Zamieszczone przez barmichal76 Zobacz posta
    Pytanie do zwolenników ortodoksyjnego podejścia do panoramowania: gdyby Maciek stanął na środku karuzeli, przyklejony do kolumny, do której przyczepione są foteliki i obracał się z aparatem podążając za dziewczyną byłoby to panoramowanie? Tutaj wykorzystał karuzelę by razem z nią się obracać.
    Czy w konkursie pt. ""Ze statywu" odrzucilibyście zdjęcie zrobione aparatem postawionym np. na murku?
    Pozdr
    Coś mi się widzi, że między ideą hadesa a A56 jest nie nieścisłość a nawet rzekłbym: przepaść.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Animator Zwycięzca OlyRulez Awatar edorka
    Mieszka w
    Chorzów
    Siła reputacji
    170
    Moja galeria

Zdjęcie Maćka jest świetne. Bardzo mi się podoba. Ale technika wykonania tego zdjęcia to nie panoramowanie. Aparat był ustawiony na dziewczynę, nie został poruszony przez autora. Zrobił moim zdaniem bardzo ładne zdjęcie w ruchu.
    Serdecznie dziękuję Brakowało mi jasnej, jednoznacznej odpowiedzi

Pozdr
    Moim zdaniem czy na krzesełku czy przyklejony do kolumny to....będzie to samo...

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Czyli dusza z interpretacji własnej! Trzymamy się ściśle: definicji panoramowania
    A miało być tak pięknie...

---------- Post dodany o 16:41 ---------- Poprzedni post był o 16:39 ----------

Coś mi się widzi, że między ideą hadesa a A56 jest nie nieścisłość a nawet rzekłbym: przepaść.
    Miało być pięknie i może być w następnych edycjach jeśli tylko Hades i pomysłodawca następnego tematu OR uzgodnią i jasno określą co jest dopuszczalne
    Zdjęcie mackanr1 jest bardzo fajne i brawa mu się należą za pomysłowość ale....
    Pozdrawiam
    Po

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    ... między ideą hadesa a A56 jest nie nieścisłość a nawet rzekłbym: przepaść.
    Pozwól, że zacytuję:

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Dlatego, jeśli są wątpliwości, prowadzący konkurs powinien dopytać autora tematu
    Nie wiem, co hades postanowi w tej edycji ale na przyszłość? Może warto przemyśleć ten pomysł.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez edorka Zobacz posta
    /.../
    Miało być pięknie i może być w następnych edycjach jeśli tylko Hades i pomysłodawca następnego tematu OR uzgodnią i jasno określą co jest dopuszczalne
    Zdjęcie mackanr1 jest bardzo fajne i brawa mu się należą za pomysłowość ale....
    Pozdrawiam
    Po
    To ja mam propozycję, co by uniknąć niedomówień o, Hadesie:, umieszczaj opis
    co wolno a czego nie w pierwszym poście tak jak u mnie w popRAWce.
    Mi to pomogło, Tobie też może się przydać.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Po co tworzycie problemy. Jest temat. Przesyłam zdjecie moim zdaniem pasujące.
    Publiczność wybiera w głosowaniu zdjecie jej zdaniem najbardziej pasujące.

Po co dywagacje nad zabawą? Po co 10 stronnicowe regulaminy z określaniem, ile pikseli rozmycia ma być w pionie a ile czerwonego?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar A56
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    105
    Moja galeria

Pozdr
    Gdyby Maciek stał na zewnątrz karuzeli, lub wewnątrz ale nie miał styczności z karuzelą, a ona obracała by się wokół niego to musiał by śledzić aparatem dziewczynę aby zrobić jej zdjęcie. Wtedy było by to panoramowanie. Jeżeli stoi, siedzi na karuzeli, obraca się wraz z karuzelą i robi zdjęcie to tak samo jakby zrobił zdjęcie gdy karuzela stoi. Nie musi śledzić dziewczyny aparatem, by wyszła ostro. Jeżeli stoi na karuzeli i dodatkowo śledzi dziewczynę aparatem (dziewczyna obraca się szybciej niż on stojący na karuzeli) to jest panoramowanie ponieważ przesuwa aparat by zrobić zdjęcie.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Po co dywagacje nad zabawą?
    Dywagacje są nad regułami a nie nad samą zabawą.
    Każda zabawa powinna mieć swoje reguły. Inaczej zmieni się w "wolną amerykankę" a to już zabawne nie jest.
    Ty, jako prawnik, powinieneś to wiedzieć.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria

mam w swojej kolekcji kilka zdjęć zrobionych podobnie do zdjęcia Maćka. Jak został ogłoszony ten OR to się zastanowiłem przez 1 sekundę i doszedłem do wniosku, że te zdjęcia nie spełniają warunków konkursu. Zbyt łatwo je zrobić w porównaniu do "prawdziwego" panoramowania. Ale efekt jest świetny.

barmichal76
    Gość

Gdyby Maciek stał na zewnątrz karuzeli, lub wewnątrz ale nie miał styczności z karuzelą, a ona obracała by się wokół niego to musiał by śledzić aparatem dziewczynę aby zrobić jej zdjęcie. Wtedy było by to panoramowanie. Jeżeli stoi, siedzi na karuzeli, obraca się wraz z karuzelą i robi zdjęcie to tak samo jakby zrobił zdjęcie gdy karuzela stoi. Nie musi śledzić dziewczyny aparatem, by wyszła ostro. Jeżeli stoi na karuzeli i dodatkowo śledzi dziewczynę aparatem (dziewczyna obraca się szybciej niż on stojący na karuzeli) to jest panoramowanie ponieważ przesuwa aparat by zrobić zdjęcie.
    Mimo, że nie zgadzam się z Wami co jest a co nie jest panoramowaniem, uważam że powinniśmy wziąć pod uwagę stanowisko A56. Odczuwałbym dyskomfort głosując na zdjęcie, które zdaniem pomysłodawcy tematu nie spełnia jego wymagań. A szkoda, bo na razie zdjęcie Maćka to dla mnie nr 1 w puli.
    Pozdr