Nieźle, nieźle. Zarówno co do przygotowania i konsekwencji, jak i kontyuacji opowieści.
W takich sytuach zwykłem mówić: i dlatego po górach nie chodzę![]()
Nieźle, nieźle. Zarówno co do przygotowania i konsekwencji, jak i kontyuacji opowieści.
W takich sytuach zwykłem mówić: i dlatego po górach nie chodzę![]()
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Ta droga w lesie na ostatnim mało zachęcająco wygląda
Strumyki i źródełka to czasem zbawienie. Przekonałem się o tym idą na Szpiglasowy. Stwierdziłem, że sobie kupię wodę i coś zjem na śniadanie w schronisku nad Mokiem a tam było zamknięte. Pozostało się napić ze strumienia ile wlezie i ruszać dalej. Na szczęście upału nie było.
Od czasu jak mnie kiedyś spaliło to krem z filtrem mam na stałe w plecaku, drugi w samochodzie na wszelki wypadek.
Czarna koszulka to faktycznie był nie najlepszy pomysł. Co do bawełnianych to chodzę w nich całe życie, po górach też i jest ok, choć mówią, że toteż nienajlepszy pomysł. Ostatnio chodziłem w wełnianej i faktycznie lepsza, szybciej schnie, ogólnie w upale jest przyjemniej i raczej przy niej pozostanę, aczkolwiek jakiejś przepaści nie widzę. Lniane b. dobre - ggolus mówi prawdę. Tanie termiczne plastiki z marketów typu Decathlon nie polecam, ujdą na krótki wypad na rower czy rolki ale w góry bym w tym nie poszedł. Takich droższych nie sprawdzałem.
Jeśli chodzi o ubiór to przepaść widzę w zestawie buty, wkładki, skarpety, tu nie ma co oszczędzać szczególnie jak ktoś ma problemy z kolanami etc. bo na starość można zostać kaleką a różnice naprawdę są znaczne.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
@alnico, termoaktywna bielizna ale wypasiona renomowanych marek jest krótko mówiąc warta swojej ceny. Mam dwa komplety i używam na narty, rower, wycieczki nawet ostatnio na łódkę. W połączeniu z dobranym polarem i windstoperem czy przrciwdeszczowym - genialny temat.
Co więcej, kupiłem dość dawno i tyram cały czas![]()
A drzewiej, tylko wodą ze strumieni uzupelniało się zapas.![]()
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Całkiem możliwe, jedną taką koszulkę z Coolmaxu kupiłem niedawno na wyprzedaży ale jeszcze nie wypróbowałem. Mam od roku kilka wełnianych i wraz z windshiftem i lekką kurtką puchową załatwiają temat lata i zimy. Niestety dobra wełna nie jest zbyt trwała a do tanich też nie należy.
Te tanie mam rolki, jak się wypierniczę i potargam to przynajmniej nie będzie szkoda, inna kupiona kiedyś na narty leży w szafie bo to niestety porażka.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Masz Ty zdrowie Bodzio - oj masz
Zazdroszczę i ... oglądam se te piękne widoczki.
Pozdrówka.
Gdyby ktoś chciał robić zdjęcia kolorowych Bieszczad, to polecam jesień.
Teraz jak się wędruje połoniną to trawa jest mocno zielona i krótka - taka do 20 cm. Jesienią ma 1,20 metra i jest słomkowo-złota.
Olbrzymie, olbrzymie pola borówki czarnej teraz są jasnozielone, a jesienią rudo-brązowe. Tak nawiasem to ja miałem rację - to borówka a nie jagoda![]()
(to tak jak z polem i dworem)
A w ogóle to wszystko jest zielone. Za zielone. Nie ma tej feerii barw.
Wyszliśmy ponad las...
202.
203.
204.
205.
206.![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Chcesz jednym słowem powiedzieć, że Bieszczady teraz kolorystyczny kanał...![]()
![]()
I dobrze, żeś tam wlazł, widoki cudne.![]()
A borówką się nie przejmuj, i tak wszyscy mówią jagoda.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Zielone Bieszczady też pięknie się prezentują.
Gratuluję kondycji i wytrwałości na szlaku![]()