Szalona, samotna "selfienoc" z aparatem.
Ale się przyczepiliście do tych "selfie". Aparat jest fajny. Cenowo wcale nie najgorzej ulokowany (Sony A6000 z kitem kosztuje już w sklepie ~2900zł).
Funkcjonalnie brakuje mu właściwie tylko EVF, jest wyraźna poprawa względem E-PL5. A że E-PL5 jest tani to chyba nic dziwnego, to model "wyprzedażowy" w tej chwili. E-PL3 też był swego czasu znacznie tańszy niż E-PL5, E-PL1 tak samo dało się pod koniec dostępności kupić bardzo tanio.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
MAF - dokładnie tak, być może przyzwyczaiłem się do wysokich cen ze Olympusy ale ten właśnie wydaje mi się sensonie spozycjonowany. Podobnie kosztuje np. D5300 z kitem. Tak wiem - lustrzanka to lustrzanka ale wiele osób wybierze (przy stałym budżecie) aparat mniejszy i poręczniejszy niż radochę z optycznego wizjera. Zresztą cena pewnie trochę spadnie...
Owszem, Fuji X-M1 w kicie jest trochę tańsze, u Sonego pewnie jakąś trójkę czy piątkę też by się dało taniej wybrać. Ale myślę że Olympus ma i tak mocne karty w ręce
---------- Post dodany o 12:10 ---------- Poprzedni post był o 12:09 ----------
ps. trochę mnie dziwi brak wbudowanej lampki, to jednak lekka niekonsekwencja, zwłaszcza że miejsce na korpusie teoretycznie jest wolne
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
No masz. Skąd wiesz że to będzie 200zł? 2699zl to jest oficjalna cena E-PL7. E-PL5 z 14-42 i 40-150 oficjalnie kosztuje 2199zł, w sklepie do zapłacenia jest 1849zł. E-M10 z płaskim kitem oficjalnie w cenniku 3499zł, w sklepie 3099zł. E-PL7 raczej nie będzie wyjątkiem i też cena w sklepach będzie moim zdaniem niższa niż z oficjalnego cennika. A 2900zł za A6000 to cena sklepowa.