Quite late?Zamieszczone przez RadioErewan
![]()
Quite late?Zamieszczone przez RadioErewan
![]()
kulZamieszczone przez Woytec60
było sobie życie
Po ściągnięciu tej wtyczki można zobaczyć miniaturki ORF w Windowsie VISTA oraz używać Windowskiej przeglądarki zdjęć.
Oto link:
http://www.olympus.co.jp/en/support/...w_codec_dl.cfm
Masochizm^2Zamieszczone przez serfer1002000
![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
No właśnie, zastanawiałem się, jak to skomentować a Twoje określenie pasuje idealnie![]()
Ale podobno niektórzy używają Visty i "wbudowanej" przeglądarki zdjęć z Windows...
...sam testowałem to ustrojstwo przez całe dwa miesiące
Jeronimo: zmieniłem czcionkę na czytelną
Co do visty to niestety,ale na rynku nie ma juz kompow z innym systemem do kupienia.Jesli ktos bawi sie orfami to chyba nawet nie wie,ze system ma swoja przegladarke.
Są z XP.
Po interwencjach kupujących M$ zdecydował się powrocic do sprzedaży XPka, przedłużył jego support i udostępnił możliwość zrobienia "downgrade" z Visty do XP dla tych, ktorzy kupili komputer z Vistą ale z różnych powodow nie chcą tego systemu.
Dla was to masochizm. Wy macie swoje jedynie słuszne i właściwe programy do tego celu. I jeżeli się używać też coś innego to nie można się znać na fotografii. Dla ortodoksyjnych właścicieli lustrzanek Canona i Nikona masochizmem jest używanie do robienia zdjęć czegoś innego niż Canon/Nikon. Dlatego ten link polecam dla tych którzy mają VISTE i chcieliby zobaczyć swoje ORFy w Winodows Explorerze.
Bez urazy, rozumiem Cię
Używam Windows bo linux nie dał mi saysfakcji. Vistę też testowalem, pewnie kiedys na nią przejdę (kiedy ukaże się jakiś SP2) bo i tak na dłuższą metę nie da się pracować na archiwalnym systemie
Żartujemy sobie i tyle.
Link jest jak najbardziej przydatny, po to jest forum, żeby dzielić się ze sobą wiadomościami![]()
Witam ponownie
Na stronie
http://www.i2s.pl/test/orfviewer/orfviewer.jar
umieściłem nową wersję programiku (0.92) do przeglądania ORFów (ok. 50kB).
Co nowego dodałem:
- normalne menu
- toolbar z przyciskami graficznymi
- tryb "pełny ekran/F11"
- sortowanie miniaturek po nazwie pliku; nazwa pliku pod miniaturką
- podgląd dużych miniaturek (1600x1200, a E1 tylko 1280x960) w zmienialnej skali
reszta: zaznaczanie/odznaczanie, zapisywanie małych i dużych miniaturek po staremu.
Szczegóły techniczne co i jak są w pierwszej wiadomości tego wątku.