Fajne to GG13![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Dziś wieczorem, wracając do domu, postanowiłem na chwilę zahaczyć centrum Katowic. Od dłuższego czasu, obserwuję przez okna samochodu, co się dzieje. Zafascynowały mnie nowe budynki, wyrastające obok starych, odnawianych.
Poległem przy tych zdjęciach. Podzielę się jednak nimi. Po pierwsze, bardzo duża ilość światła z latarni i nie mogę sobie poradzić z balansem bieli i kolorystyką. Po drugie, miejsca o których myślałem, że będą wyglądać doskonale wieczorem, niekoniecznie tak wyglądają. Wszechobecny bałagan reklamowo - budowlano - neonowy. Po trzecie, do dwóch, moim zdaniem, najciekawszych miejsc nie udało mi się dotrzeć. Są po prostu w środku budowy.
Jest jeszcze jeden punkt, w którym chciałbym się ustawić. Dotarłem do niego. Wszystko fajnie. Nie wziąłem pod uwagę, że ogromna reklama LED zepsuje swoim światłem mój pomysł...
GG14 - Kościół pw. św. Jana i Pawła - jak wieść gmina niesie, pomysłów na to, co zrobić z tym kościołem było wiele. Włącznie z przesunięciem go. Na szczęście pozostał na swoim miejscu, co więcej, został odnowiony a nowa droga przepięknie go omija. Teraz, kościół dorobił się nowego sąsiada. Sąsiad, jak sąsiad. Nowobogacki, to i z rozmachem przed dziadkiem pręży się stalą i szkłem.
GG15 - Jeden z dwóch bardzo charakterystycznych dla Katowic obiektów. Pomnik Powstańców Śląskich w parku o tej samej nazwie na tle hotelo-biurowca.
GG16 - Skrzyżowanie ulic Stawowa/Mickiewicza.
GG17 - Dokładnie o te budynki mi chodziło. Do ni, troche z innej strony chciałem dotrzeć. Muszę poczekać na koniec remontu. Ścisłe centrum w takim bałaganie.
![]()
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Przy niczym nie poległeś. Możesz użyć własnego balansu balansu bieli aby odżółcić miasto z sodówek co wcale nie musi być lepsze. Odrobina wprawy i będzie Pan zadowolony...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ukradłeś mi pomysł z kościołem...obserwuje go od czasu postawienia dźwigów. ..ale jest jeszcze kilka miejsc.Walcz Grześ !!
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Dzięki, pozostalem przy dylemacie np. przy zdjęciu GG14. Na miejscu bylo naprawdę bardziej zolto niz przedstawilem. I teraz pytanie, czy odwzorowywac rzeczywistosc czy na chama odżółcac?
---------- Post dodany o 09:17 ---------- Poprzedni post był o 09:15 ----------
Nie jestem kradziejemMam tylko ograniczony czas i rzeźbie po okolicy.
Wczoraj dzialalo w nocy Wesołe Miasteczko. Tez pewnie kilka tematów by było...
---
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ja osobiście jestem zwolennikiem aby światła robić tak jak to widzimy. Skoro zażółcają rzeczywistość i tak ją widzimy to niech tak będzie na zdjęciach. Ggolus prawda jest taka, że jakbyś nie zrobił to w tym temacie nigdy nikomu nie dogodzisz
Bardzo fajnie wyszły te gwiazdeczki od latarni na pierwszym zdjęciu![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
fajne nocne foty,GG15 świetne