Strona 9 z 48 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 474

Wątek: Golus Urlaub Racing Team

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Odp: Golus Urlaub Racing Team

Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    za autami nie przepadam na fotach
    Cytat Zamieszczone przez ggolus Zobacz posta
    Postaram się niemotoryzacyjnie
    Eee tam, nie przepada, nie przepada, ale przejechać by się chciała
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Fajne to GG13
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar witwicky
    Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Fajne to GG13
    Dzięki. kilka takich smaczków jest na aucie

Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Dziś wieczorem, wracając do domu, postanowiłem na chwilę zahaczyć centrum Katowic. Od dłuższego czasu, obserwuję przez okna samochodu, co się dzieje. Zafascynowały mnie nowe budynki, wyrastające obok starych, odnawianych.

Poległem przy tych zdjęciach. Podzielę się jednak nimi. Po pierwsze, bardzo duża ilość światła z latarni i nie mogę sobie poradzić z balansem bieli i kolorystyką. Po drugie, miejsca o których myślałem, że będą wyglądać doskonale wieczorem, niekoniecznie tak wyglądają. Wszechobecny bałagan reklamowo - budowlano - neonowy. Po trzecie, do dwóch, moim zdaniem, najciekawszych miejsc nie udało mi się dotrzeć. Są po prostu w środku budowy.

Jest jeszcze jeden punkt, w którym chciałbym się ustawić. Dotarłem do niego. Wszystko fajnie. Nie wziąłem pod uwagę, że ogromna reklama LED zepsuje swoim światłem mój pomysł...

GG14 - Kościół pw. św. Jana i Pawła - jak wieść gmina niesie, pomysłów na to, co zrobić z tym kościołem było wiele. Włącznie z przesunięciem go. Na szczęście pozostał na swoim miejscu, co więcej, został odnowiony a nowa droga przepięknie go omija. Teraz, kościół dorobił się nowego sąsiada. Sąsiad, jak sąsiad. Nowobogacki, to i z rozmachem przed dziadkiem pręży się stalą i szkłem.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	GG300030.jpg
Wyświetleń:	197
Rozmiar:	754,4 KB
ID:	128410

GG15 - Jeden z dwóch bardzo charakterystycznych dla Katowic obiektów. Pomnik Powstańców Śląskich w parku o tej samej nazwie na tle hotelo-biurowca.

Nazwa:	GG300045.jpg
Wyświetleń:	193
Rozmiar:	640,7 KB
ID:	128411

GG16 - Skrzyżowanie ulic Stawowa/Mickiewicza.

Nazwa:	GG300047.jpg
Wyświetleń:	189
Rozmiar:	680,5 KB
ID:	128412

GG17 - Dokładnie o te budynki mi chodziło. Do ni, troche z innej strony chciałem dotrzeć. Muszę poczekać na koniec remontu. Ścisłe centrum w takim bałaganie.

Nazwa:	GG300054.jpg
Wyświetleń:	188
Rozmiar:	927,2 KB
ID:	128413

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Przy niczym nie poległeś. Możesz użyć własnego balansu balansu bieli aby odżółcić miasto z sodówek co wcale nie musi być lepsze. Odrobina wprawy i będzie Pan zadowolony...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar tropic
    Mieszka w
    Centrum wszechświata - Chorzów - Silesia
    Siła reputacji
    279
    Moja galeria

Ukradłeś mi pomysł z kościołem... obserwuje go od czasu postawienia dźwigów. ..ale jest jeszcze kilka miejsc.Walcz Grześ !!
    AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)

Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Możesz użyć własnego balansu balansu bieli aby odżółcić miasto z sodówek co wcale nie musi być lepsze. Odrobina wprawy i będzie Pan zadowolony...
    Dzięki, pozostalem przy dylemacie np. przy zdjęciu GG14. Na miejscu bylo naprawdę bardziej zolto niz przedstawilem. I teraz pytanie, czy odwzorowywac rzeczywistosc czy na chama odżółcac?

---------- Post dodany o 09:17 ---------- Poprzedni post był o 09:15 ----------

Cytat Zamieszczone przez tropic Zobacz posta
    Ukradłeś mi pomysł z kościołem... obserwuje go od czasu postawienia dźwigów. ..ale jest jeszcze kilka miejsc.Walcz Grześ !!
    Nie jestem kradziejem Mam tylko ograniczony czas i rzeźbie po okolicy.
    Wczoraj dzialalo w nocy Wesołe Miasteczko. Tez pewnie kilka tematów by było...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ggolus Zobacz posta
    Dzięki, pozostalem przy dylemacie np. przy zdjęciu GG14. Na miejscu bylo naprawdę bardziej zolto niz przedstawilem. I teraz pytanie, czy odwzorowywac rzeczywistosc czy na chama odżółcac?

...
    Sam się nad tym zastanawiam i czasami robię w obu wersjach. Na siłę wybielone jest też nierealne.
    Czasem zółte zostawiam, czasem obrabiam bez żółtego.
    Pewnie nie ma złotego sposobu uniwersalnego dla wszystkich sytuacji.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Ja osobiście jestem zwolennikiem aby światła robić tak jak to widzimy. Skoro zażółcają rzeczywistość i tak ją widzimy to niech tak będzie na zdjęciach. Ggolus prawda jest taka, że jakbyś nie zrobił to w tym temacie nigdy nikomu nie dogodzisz

Bardzo fajnie wyszły te gwiazdeczki od latarni na pierwszym zdjęciu
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

fajne nocne foty,GG15 świetne