Strona 40 z 48 PierwszyPierwszy ... 303839404142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 474

Wątek: Golus Urlaub Racing Team

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria
    Rude wdzięczą się do Ciebie
    Fajne zdjęcia.

| OlyJedi Awatar witwicky
    Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lisiajamka1 Zobacz posta
    Rude wdzięczą się do Ciebie
    Fajne zdjęcia.
    Dziękuję Aczkolwiek na GG199 nie mam pewności czy to dziewczynka czy chłopczyk i targają mną pewne obawy

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ggolus Zobacz posta
    Dziękuję Aczkolwiek na GG199 nie mam pewności czy to dziewczynka czy chłopczyk i targają mną pewne obawy
    Trwale oznakuj i na przedwiośniu wypatruj, jak nie wychodzi to dziewczynka....
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Trwale oznakuj i na przedwiośniu wypatruj, jak nie wychodzi to dziewczynka....
    Czy dobrze rozumiem, że dziewczynka zostaje bo się wiosna rozmnożyła i z małymi w domu siedzi?

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ggolus Zobacz posta
    Czy dobrze rozumiem, że dziewczynka zostaje bo się wiosna rozmnożyła i z małymi w domu siedzi?
    Rozmnaża sie 2-razy w roku, ale musi odkarmić, więc siedzi... Nie wiem jak u nich z bocianami...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria
    Teraz czas na rude w samochodzie, chociaż blondi też mogą być
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Z apz-tem w jego wątku się nie dogadam

GG200 - Andrzej! Chodziło mi o ten widok Z Ponte Vecchio na Ponte Santa Trinita, między przęsłami widać jeszcze kawałki Ponte alla Carriara.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P7131332.jpg
Wyświetleń:	168
Rozmiar:	158,3 KB
ID:	169103

Się ostatnio Italii pokazało na forum więcej. I apz wrzuca z szuflady i Yac pokazuje Toscanę... fajnie, lubię oglądać te miejsca. Miałem zakładać wątek z wycieczką po Włoszech, na razie tylko z szuflandii wyciągnę kilka fotek. Przeważnie pokazywana jest północ Włoch, zdjęcia z Alp, potem Florencji, Bolonii czasem ze Sieny. Rzadko jednak można zobaczyć coś innego. Fakt Italia to kraj w którym można wykończyć kilka kart pamięci w malutkiej miejscowości

Robimy próbną wrzutkę z kilku nietuzinkowych miejsc. Zdjęcia zrobione od 2008 do 2011 roku Olkiem E520 z kitowym 14-42. Zobaczymy jak się przyjmą a potem zastanowimy się czy robić watek czy nie Podróżowałem wtedy z rodziną sporo po tym kraju.

GG201 - Sycylia - Etna - nie miałem przyjemności oglądać z samego szczytu widoków. Jak tam często bywa, chmury umożliwiały oglądanie kamieni w zasięgu 10m.

Nazwa:	P7127559.jpg
Wyświetleń:	162
Rozmiar:	128,5 KB
ID:	169102

GG202 - Punkt must see - Domek zalany lawą. Każda wycieczka koło niego się zatrzymuje.

Nazwa:	P7127524.jpg
Wyświetleń:	185
Rozmiar:	271,0 KB
ID:	169101

GG203 - Też na południu Włoch ale wycieczka na północ. Wulkan Stromboli. Wyspa należąca do archipelagu wysp Liparyjskich. Ciągle bulgocze groźnie choć wielkich szkód nie czyni.

Nazwa:	P7158162.jpg
Wyświetleń:	166
Rozmiar:	110,8 KB
ID:	169106

GG204 - Wystarczy poczekać kilkanaście minut na kolejną mniejszą lub większą erupcję. Widok po zmroku jest rewelacyjny ale trudno ze statywu zrobić zdjęcia na kołyszącej się motorówce

Nazwa:	P7158167.jpg
Wyświetleń:	174
Rozmiar:	157,0 KB
ID:	169107

GG205 - Kolejna wyspa archipelagu to Panarea - ulubiona wyspa księżnej Diany. Szkoda że nie potrafię na zdjęciach oddać piękna tego miejsca oraz upału w lipcowe południe

Nazwa:	P7157997.jpg
Wyświetleń:	176
Rozmiar:	215,2 KB
ID:	169104

GG206 - Skoczek przy kolejnej, malutkie wysepce. Często przy tych wyspach biją gorące źródła które odpowiedzialne są za kolor wody oraz brązowe zabarwienie brzegu.

Nazwa:	P7158137.jpg
Wyświetleń:	174
Rozmiar:	253,5 KB
ID:	169105

GG207 - Z wściekle gorącej Sycylii wracamy na chwilkę do Toskanii. Mój number łan w tej okolicy. San Gimignano. Senne miasteczko z charakterystycznymi wieżami. Miasto zwane jest powszechnie jako Manhattan di Medioevo czyli średniowieczny Manhatan. Jak na zabudowę małego państwa- miasteczka włoskiego to wieże są wyjątkowo okazałe. Trzeba pamiętać, że Włochy jeszcze nieco 150 lat temu nie były republiką a miasta-państwa walczyły ze sobą zaciekle. Stąd infrastruktura tego miasta. Włącznie z murami obronnymi.

Nazwa:	P7192877.jpg
Wyświetleń:	157
Rozmiar:	186,5 KB
ID:	169110

GG208 - Kawałek zabudowy po wyjściu z piazza del duomo.

Nazwa:	P7192754.jpg
Wyświetleń:	176
Rozmiar:	218,0 KB
ID:	169109

GG209 - Miasto mocno wypoczynkowe, coś jak nasz Ciechocinek Montecatini Terme. Miasto turystyczne z termami. Miejsce na wspaniały wypoczynek w upalne popołudnia.

Nazwa:	P7172233.jpg
Wyświetleń:	159
Rozmiar:	209,4 KB
ID:	169108

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria
    Dzięki Grzesiu za tę słoneczną wrzutę. Jak lekarstwo na te ponure dni
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Aż tak daleko nie mam, mam za to fragmenty - stopień wodny i łódki pod tym mostem....

Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lolita Zobacz posta
    Dzięki Grzesiu za tę słoneczną wrzutę. Jak lekarstwo na te ponure dni
    Alez prosze uprzejmie

---------- Post dodany o 16:05 ---------- Poprzedni post był o 16:04 ----------

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Aż tak daleko nie mam, mam za to fragmenty - stopień wodny i łódki pod tym mostem....
    Ale za to już wiesz o co mi chodziło ten kierunek jest często zaniedbywany Za to chętnie zobaczę u Ciebie stopien wodny
    Jeden obraz więcej niz tysiąc słów