Rude wdzięczą się do Ciebie![]()
Fajne zdjęcia.
Rude wdzięczą się do Ciebie![]()
Fajne zdjęcia.
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Teraz czas na rude w samochodzie, chociaż blondi też mogą być![]()
![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Z apz-tem w jego wątku się nie dogadam![]()
GG200 - Andrzej! Chodziło mi o ten widokZ Ponte Vecchio na Ponte Santa Trinita, między przęsłami widać jeszcze kawałki Ponte alla Carriara.
Się ostatnio Italii pokazało na forum więcej. I apz wrzuca z szuflady i Yac pokazuje Toscanę... fajnie, lubię oglądać te miejsca. Miałem zakładać wątek z wycieczką po Włoszech, na razie tylko z szuflandii wyciągnę kilka fotek. Przeważnie pokazywana jest północ Włoch, zdjęcia z Alp, potem Florencji, Bolonii czasem ze Sieny. Rzadko jednak można zobaczyć coś innego. Fakt Italia to kraj w którym można wykończyć kilka kart pamięci w malutkiej miejscowości
Robimy próbną wrzutkę z kilku nietuzinkowych miejsc. Zdjęcia zrobione od 2008 do 2011 roku Olkiem E520 z kitowym 14-42. Zobaczymy jak się przyjmą a potem zastanowimy się czy robić watek czy niePodróżowałem wtedy z rodziną sporo po tym kraju.
GG201 - Sycylia - Etna - nie miałem przyjemności oglądać z samego szczytu widoków. Jak tam często bywa, chmury umożliwiały oglądanie kamieni w zasięgu 10m.
GG202 - Punkt must see - Domek zalany lawą. Każda wycieczka koło niego się zatrzymuje.
GG203 - Też na południu Włoch ale wycieczka na północ. Wulkan Stromboli. Wyspa należąca do archipelagu wysp Liparyjskich. Ciągle bulgocze groźnie choć wielkich szkód nie czyni.
GG204 - Wystarczy poczekać kilkanaście minut na kolejną mniejszą lub większą erupcję. Widok po zmroku jest rewelacyjny ale trudno ze statywu zrobić zdjęcia na kołyszącej się motorówce
GG205 - Kolejna wyspa archipelagu to Panarea - ulubiona wyspa księżnej Diany. Szkoda że nie potrafię na zdjęciach oddać piękna tego miejsca oraz upału w lipcowe południe
GG206 - Skoczek przy kolejnej, malutkie wysepce. Często przy tych wyspach biją gorące źródła które odpowiedzialne są za kolor wody oraz brązowe zabarwienie brzegu.
GG207 - Z wściekle gorącej Sycylii wracamy na chwilkę do Toskanii. Mój number łan w tej okolicy. San Gimignano. Senne miasteczko z charakterystycznymi wieżami. Miasto zwane jest powszechnie jako Manhattan di Medioevo czyli średniowieczny Manhatan. Jak na zabudowę małego państwa- miasteczka włoskiego to wieże są wyjątkowo okazałe. Trzeba pamiętać, że Włochy jeszcze nieco 150 lat temu nie były republiką a miasta-państwa walczyły ze sobą zaciekle. Stąd infrastruktura tego miasta. Włącznie z murami obronnymi.
GG208 - Kawałek zabudowy po wyjściu z piazza del duomo.
GG209 - Miasto mocno wypoczynkowe, coś jak nasz CiechocinekMontecatini Terme. Miasto turystyczne z termami. Miejsce na wspaniały wypoczynek w upalne popołudnia.
![]()
Ostatnio edytowane przez witwicky ; 11.03.16 o 17:02
---
Dzięki Grzesiu za tę słoneczną wrzutę. Jak lekarstwo na te ponure dni![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
Aż tak daleko nie mam, mam za to fragmenty - stopień wodny i łódki pod tym mostem....
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Alez prosze uprzejmie
---------- Post dodany o 16:05 ---------- Poprzedni post był o 16:04 ----------
Ale za to już wiesz o co mi chodziłoten kierunek jest często zaniedbywany
Za to chętnie zobaczę u Ciebie stopien wodny
Jeden obraz więcej niz tysiąc słów![]()
---